Local

Nu a mai interesat-o nimic și a lăsat totul în urmă! Cinci copii au rămas în voia sorții după ce mama lor s-a îndrăgostit, pe rând, de mai mulți bărbați! (Exclusiv)

Publicat: 26 apr. 2021
Nu a mai interesat-o nimic și a lăsat totul în urmă Cinci copii au rămas în voia sorții după ce mama lor s-a îndrăgostit pe rând de mai mulți bărbați Exclusiv
Judecătorii au achitat o ieșeancă ce a fost acuzată de anchetatori de abandon de familie

Judecătorii ieșeni au achitat o femeie, după ce aceasta a fost acuzată că și-ar fi lăsat baltă copiii. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus achitarea Veronicăi P., pentru abandon de familie. Ieșeanca are cinci copii, dar, din câte se pare, doar patru dintre aceștia sunt făcuți cu fostul soț

Caz extrem de ciudat, pe rolul instanțelor din Iași! O femeie a scăpat deocamdată de acuzațiile aduse de procurori, privind faptul că și-ar fi lăsat baltă copiii. Așadar, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus achitarea Veronicăi P., pentru abandon de familie.

„Instanța o achită pe inculpata Veronica P., trimisă în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală. Lasă nesoluționată acțiunea exercitată de părțile civile Ion, Andrei Iulian, Marin Dănuț, Gabriela Andreea și Gabriel Bogdan H., prin reprezentantul legal Dumitru H.”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanca, acuzată că și-a lăsat baltă copiii

Procesul ieșencei Veronica P. a început pe data de 16 septembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea acesteia în judecată sub acuzația de abandon de familie. Conform anchetatorilor, femeia a fost căsătorită cu Dumitru H., iar, în urma mariajului, ar fi rezultat cinci copii. La un moment dat, cei doi soți nu s-au mai înțeles și au decis să se despartă. Potrivit oamenilor legii, ieșeanca ar fi trebuit să le achite lunar copiilor săi o sumă de bani, dar nu ar fi făcut acest lucru.

Totul a ieșit la iveală după ce fostul soț, Dumitru H., din satul Spineni, comuna Andrieșeni, județul Iași, ar fi sesizat autoritățile cu privire la acest aspect. Ulterior, ieșeanca a fost chemată la audieri, iar anchetatorii au decis să o trimită în judecată pentru abandon de familie. Totuși, judecătorii au considerat că nu se impune condamnarea femeii, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală.

Un alt scandal în instanțele ieșene, pentru stabilirea paternității

Ieșeanca Veronica P. are cinci copii, dar, din câte se pare, doar patru dintre aceștia sunt făcuți cu fostul soț. Astfel, pe 16 aprilie 2018, femeia l-a chemat în judecată pe fostul soț, dar și pe un alt bărbat, Constantin I., pentru a se stabili paternitatea unuia dintre cei cinci copii ai săi. Pe 5 februarie 2019, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de femeie. Așadar, judecătorii ieșeni au stabilit că unul dintre micuți nu este făcut cu fostul soț.

„Instanța admite cererea formulată de reclamantă. Stabilește că pârâtul Dumitru H. nu este tatăl biologic al minorului. Dispune radierea numelui și prenumelui pârâtului de la rubrica «Tatăl», din actul de naștere al minorului, înregistrat pe 16 aprilie 2018 în Iași, eliberat de Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul Stare Civilă. Încuviințează ca minorul să poarte numele de familie al tatălui, respectiv cel de «I.». Dispune ca autoritatea părintească asupra minorului să fie exercitată de ambii părinți, respectiv reclamanta și pârâtul Constantin I. Dispune ca obligația de întreținere față de minor să fie executată în natură de ambii părinți”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Astfel de cazuri sunt destul de rare, dar au mai existat situații similare pe rolul instanțelor din județul Iași. Asfel, recent, o femeie a fost condamnată la închisoare, după ce a refuzat să îi plătească pensia alimentară copilului rămas în grija tatălui.
Adauga un comentariu