Remedii naturiste

Nu aruncați zațul de cafea! Îl puteți folosi pentru aceste 7 treburi casnice

Publicat: 17 ian. 2021
ceasca cu zat de cafea
Știați că puteți face ca gustul cărnii să fie mai bun marinându-o cu zaț de cafea? Datorită acidității zațului de cafea, gustul cărnii este și mai pronunțat.

Este ca un mic ritual. Facem o ceașcă de cafea, sorbim cafeaua și aruncăm zațul. Dar data viitoare, ar trebui să omitem acest ultim pas. Zațul de cafea este util pentru multe treburi casnice. Iata care sunt utilizarile zațului de cafea!

Mirosul urât

Din păcate, este întotdeauna mai bine să te speli pe dinți decât să bei o ceașcă de cafea dacă vrei să-ți menții respirația proaspătă. Cu toate acestea, cafeaua poate neutraliza unele mirosuri neplăcute, chiar și în gură. De exemplu, puteți suge o boabă de cafea pentru a elimina mirosul puternic de usturoi și ceapă. Frigiderul tău are uneori un miros neplăcut? Acest lucru poate fi remediat cu ușurință prin plasarea unui recipient cu niște zaț de cafea în el.

Tratați ochii umflați

Indiferent câte cani de cafea bei dimineața, uneori tot esti somnoros. Există o mulțime de sfaturi pentru a scăpa de cearcănele de sub ochi. Una dintre ele este utilizarea zațului de cafea. Se amestecă putin zaț de cafea cu apă sau ulei de măsline, apoi se aplică cu atenție amestecul în jurul ochilor. Cofeina îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce te face să arăți mai bine. Mențineti masca pentru aproximativ 15 minute, apoi clătiți. Acest lucru vă va oferi senzația că ați avut o noapte bună de somn.

Alungă insectele

Furnicile și puricii nu sunt fani ai cafelei. Puteți respinge insectele folosind un pic de zaț de cafea. Pentru a face acest lucru, așezați o ceașcă de zaț de cafea în locuri unde insectele pot intra cu ușurință, lângă ferestre sau uși. Vara, zațul de cafea este, de asemenea, un remediu miraculos împotriva țânțarilor. Folosiți-l ca un fel de lumânare aprinzând zațul de cafea dintr-o ceașcă (aveți grijă să nu dați foc!).

Carne marinată

Știați că puteți face ca gustul cărnii să fie mai bun marinându-o cu zaț de cafea? Datorită acidității zațului de cafea, gustul cărnii este și mai pronunțat.

Curățați vase și tigăi

Ai ars din greșeală ceva într-o tigaie? Nicio problemă, puteți scoate mâncarea arsă de pe oale cu puțin zaț de cafea.  Aceasta este una dintre utilizarile interesante ale zațului de cafea! Așezați-l pe fundul cratiței și frecați tigaia cu o cârpă de curățat. Asta e tot!

Spală părul

De asemenea, vă puteți spăla si părul cu zaț de cafea. Deci, părul tău poate scăpa de fixativ și reziduurile de șampon uscat. De asemenea, vă va face părul moale și neted. Cu toate acestea, fii atent când ai părul deschis la culoare, deoarece cafeaua îți poate înălbi părul. Asigurați-vă întotdeauna că vă clătiți bine părul după ce vă spălați cu zaț de cafea.

Desfundați chiuveta

În cele din urmă, zațul de cafea fac minuni pentru o chiuveta infundata. Aceasta este una dintre utilizarile interesante ale zațului de cafea!  Puneți zațul de cafea în chiuvetă, apoi turnați niște detergent de vase și apă clocotită. Puteți folosi acest truc și pentru toaletă. Cu toate acestea, nu îl utilizați prea des pentru a evita deteriorarea chiuvetei.

Avertizare

Aveți grijă să nu păstrați zațul de cafea prea mult timp, deoarece acestea poate mucegai. Doriți să-l utilizați pentru oricare dintre sarcinile de mai sus? Beți mai întâi o ceașcă de cafea, apoi folosiți zațul proaspăt de cafea.

Adauga un comentariu