Actualitate

Nu consumati alcool cand luati acest tratament! Mai multi ieseni au ajuns la spital, in stare grava

Publicat: 29 mai 2016
1

@ Medicii se confrunta aproape zilnic cu astfel de cazuri @ In general, este vorba despre pacienti cu varsta de peste 40 de ani @ Unii dintre ei fac crize pentru ca refuza sa continue tratamentul

Persoanele care sufera de aceasta boala nu au voie sa consume alcool sau sa renunte la tratament. La sfarsitul saptamanii trecute, alti doi ieseni au fost transportati la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, dupa ce au suferit o criza. Pacientii diagnosticati cu epilepsie ajung la unitatea medicala mentionata cu traumatisme cranio-cerebrale severe, dobandite in timpul unei crize comitiale. Medicii neurochirurgi au explicat ca bolnavul face o criza comitiala, pentru ca intrerupe tratamentul din proprie initiativa sau consuma alcool.

„Sunt zile in care se inregistreaza si cate 5 pacienti cu crize comitiale. Pacientii sunt diagnosticati cu traumatisme cranio-cerebrale, uneori foarte grave. Criza poate sa apara cand bolnavul coboara niste scari si atunci se rostogoleste pe scari sau cand merge pe strada si in cadere se loveste cu capul de asfalt. Pacientii intrerup tratamentul sau consuma alcool. Un bolnav diagnosticat cu epilepsie nu are voie sa consume alcool, pentru ca irita creierul si declanseaza criza. In cazul refuzului de a continua tratamentul antiepileptic, care este gratuit, se ajunge tot la criza comitiala. In general sunt pacienti cu varsta peste 40 de ani. O criza poate dura pana la zece minute, insotita de convulsii si pierderea totala a starii de constienta. Epilepsia se caracterizeaza printr-o suferinta cerebrala, o boala neuropsihica cronica in care apar disfunctii paroxistice ale creierului. La mia de locuitori se intalnesc undeva pana la 10 cazuri. Dupa diagnosticarea bolii, tratamentul este stabilit de medicul psihiatru„, a declarat unul dintre medicii neurochirurgi de la spitalul mentionat.

Sub control medicamentos, pacientii pot duce o viata normala, iar calitatea vietii depinde de respectarea cu strictete a tratamentului, care uneori trebuie urmat pentru tot restul vietii. Medicii de specialitate au precizat ca speranta de viata este micsorata de aceasta boala. Pe langa tratament, pacientii trebuie sa respecte si o anumita igiena a vietii: ore de somn suficiente si regulate, evitarea consumului de alcool. Medicii sfatuiesc populatia sa se prezinte de urgenta la medic daca au suferit o criza epiletica. Acest tip de criza poate sa apara si in cazul unei tumori cerebrale.

Adauga un comentariu