Sfatul medicului

Nu credeai asta! Iata de ce este bine sa bei vin rosu

Publicat: 27 dec. 2014
7
Iubitorii de vin rosu pot consuma in aceasta perioada cu si mai multa placere licoarea lui Bachus, avand in vedere faptul ca oamenii de stiinta americani anunta ca aceasta are efect benefic asupra organismul si prelungeste viata.
Vinul rosu este elixirul tineretii. Potrivit unui studiu publicat in jurnalul Nature, ingredientul miraculos gasit in vinul rosu, resveratrolul, poate prelungi durata vietii si poate ajuta in lupta contra afectiunilor asociate varstei inaintate.
Cercetatorii americani au explicat ca in momentul in care vinul rosu e baut, resveratrolul se amesteca in organism cu o enzima, numita TyrRs, si formeaza aminoacidul tirozina. Drept urmare, acest proces activeaza si o proteina numita PARP-1, care functioneaza ca un factor de reparare a ADN-ului si care are o influenta semnificativa in durata vietii.

Cum ne poate afecta vinul alb

Vinul previne pierderea auzului, berea incetineste imbatranirea 

“Consumul moderat de vin rosu ii ofera unei persoane suficient resveratrol cat sa aiba un efect protector si urmari benefice asupra organismului”, a declarat doctorul Mathew Sajish, de la institutul Scripps Research. Totodata, cercetatorii precizeaza ca resveratrolul combinat cu enzima TyrRs nu doar ca prelungeste viata, dar activeaza si gene ce ne apara de tumori sau de diabet.
Adauga un comentariu