Boli si tratamente

Nu dormi incaltat cu sosete! Iata de ce!

Publicat: 14 iun. 2020
femeie incaltata cu sosete
Nu dormi incaltat cu sosete

Nu dormi incaltat cu sosete! Daca sosetele va ajuta sa adormiti, cel mai bine este sa va mentineti picioarele libere in timpul noptii pentru a permite organismului sa-si regleze temperatura.

Ar trebui sa dormi cu sosete pe picioare? Aceasta este intrebarea care divizeaza si nu este de acord cu specialistii. Si fiecare parte are argumentele sale.

Nu dormi incaltat cu sosete! Pentru

Potrivit unui studiu realizat de doi academicieni sud-coreeni, purtarea de sosete noaptea te-ar ajuta sa dormi mai bine. Realizate pe sase voluntari, cercetarile lor au aratat ca fanii sosetei au adormit in medie cu 7,5 minute mai devreme. In plus, calitatea somnului ar fi mai buna: in conformitate cu rezultatele, voluntarii s-ar trezi mult mai rar in timpul noptii, iar timpul lor de somn ar fi si mai lung.

Nu dormi incaltat cu sosete! Impotriva

Potrivit lui Alexandre Aranda, medic neurolog, citat de Le Figaro, este mai bine sa dormi fara sosete, cu picioarele goale, pentru a mentine o temperatura placuta. Intr-adevar, adormind, corpul isi regleaza in mod natural temperatura interna, dar sosetele ar bloca acest sistem, impiedicand extremitatile, care sunt mai sensibile la frig, sa se incalzeasca corect.

In concluzie

Sosetele te ajuta sa adormi, deoarece te impiedica sa simti frigul neplacut, dar impiedica reglarea naturala a corpului in timpul noptii. Pacat pentru cei care se plang de picioarele reci. Solutia? Puneti-va sosetele cu 30 pana la 90 de minute inainte de a merge la culcare si dormiti fara ele.

Adauga un comentariu