National

Nu e pericol de radiatii la Pascani

Publicat: 21 ian. 2002

•Aceasta este concluzia inspectorilor de la protectia mediului, in urma verificarilor la Centrul de protectia plantelor •”Scandalul ecologic a fost amplificat de presa locala”, sustine conducerea judetului

In urma verificarilor realizate de catre inspectorii de la protectia mediului la Centrul de protectia plantelor din Pascani, a reiesit ca nu exista un potential pericol pentru sanatatea pascanenilor. Actiunea de control la Centrul amintit a fost demarata la initiativa conducerii Consiliului Judetean Iasi, care s-a autosesizat, datorita articolelor aparute in presa locala, care avertizau ca la institutia respectiva se afla depozitate cantitati considerabile de substante toxice, existand astfel riscul producerii unor radiatii. Conform dispozitiei CJ, la Centrul de protectia plantelor din Pascani a fost depozitata o cantitate de substante pesticide, erbicide si insecticide, colectata de la toate comunele judetene. Datorita suspiciunii ca respectivele substante nu erau depozitate corespunzator, s-a iscat un adevarat scandal ecologic, populatia din Pascani plangandu-se ca exista riscul producerii unor radiatii, ale caror efecte puteau fi extrem de periculoase pentru sanatate; mai mult, primele semnale care sustineau temerile oamenilor constau in posibila imbolnavire a animalelor („cainii incepusera sa tuseasca”). Tot acest scandal a determinat conducerea CJ Iasi sa dispuna efectuarea unui control la respectiva institutie, actiune care s-a desfasurat in cursul saptamanii trecute. „Concluzia inspectorilor de la protectia mediului a fost ca in zona Centrului nu exista nici un coeficient de radiatii, singura problema semnalata conducerii CJ fiind legata de modul neglijent de depozitare a substantelor. Prin urmare, nu exista nici cea mai mica urma de pericol pentru sanatatea pascanenilor, iar scandalul ecologic a fost amplificat artificial de presa locala”, a declarat vicepresedintele CJ Iasi.
Acesta a adaugat ca i-a reprosat sefului Centrului de protectia plantelor, inginer Jorj Ouatu, neglijenta de care a dat dovada, tratand cu superficialitate actiunea de depozitare a insecticidelor. „I-am acordat un ultimatum sefului Centrului din Pascani, ca in maxim o saptamana sa-si faca ordine in ograda si sa dea dovada de mai multa responsabilitate pe viitor”, a mai precizat Gabriel Popescu.
Marius NECULAloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit