Actualitate

Nu e un MIT: Chiar poti sa mori de plictiseala

Publicat: 23 mart. 2015
17

Ai folosit si tu, cu siguranta, expresia "mor de plictiseala". Dar te-ai intrebat daca este intr-adevar posibil sa se intample acest lucru, daca ne referim la starea ta de sanatate? Astazi iti spunem care este adevarul din spatele acestor vorbe.

"Sunt plictisita de moarte" – Sa fie oare adevarat? Da.

Adolescentii care tind sa dramatizeze totul s-ar putea sa descopere ceva cu aceasta fraza. Cercetatorii de la University College London au descoperit ca oamenii care se plang de un nivel ridicat de plictiseala sunt de aproape doua ori mai predispusi sa moara de boli de inima sau de accident vascular cerebral, comparativ cu acei oameni care spun ca se bucura de viata.

Studiul a urmarit aproximativ 7500 de oameni, timp de 25 de ani, si a determinat ca persoanele care se plangeau de un nivel ridicat de plictiseala (cum spune si zicala populara "mor de plictiseala" sau "ma plictisesc de moarte") au avut mai multe sanse sa moara pana la sfarsitul studiului.

Si in timp ce senzatia de plictiseala (ideea de a te simti foarte plictisita) este probabil un efect secundar al altor factori de risc, cum ar fi depresia sau consumul de droguri, aceasta este o dovada destul de convingatoare ca ar fi momentul sa iti alegi un hobby sau sa iti gasesti o pasiune.

Adauga un comentariu