Internet

Nu exista canalizare, dar internet va fi

Publicat: 17 feb. 2012

 

Dacian Ciolos si Stelian Fuia, ai doscitat despre introducerea Internetului in mediul rural, unde nu exista nici macar canalizare. Acesta a fost unul dintre subiectele abordate de comisarul european pentru Agricultura, cu ocazia vizitei sale de doua zile in Romania.

„Aici sunt 100 milioane euro din fonduri europene, in special din fonduri structurale, dar sunt si fonduri de dezvoltare rurala”, a spus Ciolos, precizand ca aceasta problema o va discuta si cu ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura s-a intalnit, joi dimineata, cu noul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, discutand cu acesta si despre politica agricola comuna si pozitia tarii noastre in cadrul acestei reforme. 

„Pozitia Romaniei este construita, dar in saptamanile, lunile urmatoare va trebui sa fie prezenta activ in discutiile care au loc acum intre diferite state membre cu Parlamentul European, pe marginea propunerilor pe care Comisia Europeana le-a facut. (…) E important ca Romania sa se regaseasca activ” a spus Ciolos, in cadrul unei conferinte de presa comune.

Absorbtia fondurilor europene, mai ales pe domeniul agricol si de dezvoltare rurala a fost o alta tema abordata.

„E important ca aceasta absorbtie sa fie urmarita atat din perspectiva cantitativa, a sumelor care sunt absorbite, ca sa nu existe riscul dezangajarii de fonduri (…) cat si din perspectiva calitativa – ce impact au investitiile care sunt finantate prin programul de dezvoltare rurala in economia reala din zonele in care aceste investitii sunt facute” a explicat comisarul european.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, este prezent in Romania in perioada 16 – 17 februarie 2012, pe agenda vizitei fiind programate intalniri cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, si cu ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea. 

 loading...

Adauga un comentariu