Secretele istoriei

Nu-i usor sa fii printesa: ce nu are voie sa faca Meghan Markle cand Regina e de fata

Publicat: 26 iul. 2018
3

Nu e deloc usoara viata de printesa! Cu siguranta americanca Meghan Markle nu a avut habar inainte de nunta ce presupune viata la Curtea Regala britanica. Insa treptat, fosta actrita in varsta de 36 de ani a ajuns sa afle protocolul pe care trebuie sa il respecte la evenimentele… in familie.

Nu e usor sa fii printesa! Meghan Markle este obligata sa respecte regula „orei de culcare” pe care Printesa Diana o detesta din tot sufletul, sustine Daily Star. Tabloidul britanic sustine ca Meghan nu are voie sa mearga la nculcare inaintea Reginei. Apropiatii sustin ca americancei i se pare extrem de ciudat acest protocol, dar ca se supune neconditionat.

De cand s-a maritat cu Printul Harry, Meghan a invatat ca nu trebuie sa manance la cina in timp ce mananca Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a. Ea este insotita tot timpul de un paj in timpul intalnirilor cu Regina, care ii sopteste ce are voie sa spuna, sa faca si ce gesturi sunt permise in prezenta Maiestatii Sale. Meghan a aflat ca trebuie sa fie neutra din punct de vedere politic, ca nu are voie sa se imbrace asa cum ii place, ci trebuie sa respecte eticheta Casei Regale si mai ales ca nu mai este 100% stapana pe programul ei de zi cu zi.

Sir William Heseltine, secretarul personal al Reginei, de la Palatul Buckingham este cel care are grija ca nimeni sa nu plece de la masa dupa servirea cinei inaintea Reginei. Cea care s-a chinuit enorm sa se conformeze acestei reguli a fost chiar Printesa Diana, care avea discutii interminabile cu Printul Charles pe aceasta tema. Heseltine: „Cina cu Regina era un cosmar pentru Printesa Diana. Era nevoie ca toti invitatii sa mai stea la masa cel putin o ora si sa discute diferite lucruri cu cei prezenti pana cand Regina le permitea tuturor sa mearga in camerele lor. De cele mai multe ori, Diana inventa diferite scuze si se retragea in dormitor inaintea Reginei. Dar acest lucru nu era privit cu ochi buni de catre Maiestatea Sa”.

Meghan insa nu se confrunta cu aceleasi probleme de adaptare.

Adauga un comentariu