Magazin

Nu ignora aceste simptome! Ar putea fi cancer

Publicat: 14 feb. 2015
1

Pentru ca ignora simptomele, multi romani ajung la medic cu forme de cancer avansate ce le scad dramatic sansele de supravietuire.

Febra, oboseala, scaderile bruste in greutate, balonarile, durerile abdominale, dar si tusea care persista pentru perioade lungi de timp pot “trada” numeroase tipuri de cancer, scrie doctorulzilei.ro. Specialistii scot in evidenta simptome care nu ar trebui trecute cu vederea atat de femei, cat si de barbati.

Oboseala

In topul simptomele ignorate este oboseala, deoarece nu este un semn specific cancerului. “Oboseala este un simptom asociat cancerului de toate tipurile si de obicei apare din cauza anemiei provocate de acesta”, explica medicul oncolog Serban Negru.

Scaderea in greutate

Slabitul inexplicabil, fara efort fizic sau dieta, poate fi un semn ca tiroida este foarte activa.

“In cazul in care nu va schimbati dieta si stilul de viata si totusi slabiti asta inseamna ca, indiferent de tip, cancerul este deja instalat”, mai explica medicul Serban Negru.

Tusea persistenta

Tusea poate anunta si ea prezenta cancerului. De regula, apare in cazul unei raceli, gripe sau alergii. O tuse prelungita (care dureaza mai mult de o luna) nu trebuie ignorata. Ea poate fi provocata de iritatia produsa atat de o tumora maligna, dar poate fi si un semn de boala pulmonara, care nu e cancer.

De aceea, specialistii recomanda sa mergeti la doctor pentru o examinare a gatului, plamanilor, iar pentru fumatori poate fi necesara si o radiografie.
Adauga un comentariu