Calatorii

Nu iti setezi telefonul pe „modul avion” cand calatoresti? Ce inseamna asta pentru piloti si pentru controlorii de trafic aerian

Publicat: 16 oct. 2016
Cei mai multi dintre cei care calatoresc cu avionul habar nu am de ce li se cere sa isi inchida telefoanele sau sa le treaca pe „modul avion„.
Unele persoane sunt tentate sa creada ca atunci cand semnalele telefonului interfereaza cu sistemele aparatului de zbor exista riscul producerii unui accident grav.
In realitate, insa, nu exista posibilitatea producerii unor incidente de proportii, dar pilotii si controlorii de trafic aerian sunt deranjati de sunetele neplacute, de bruiajele care apar din cauza acestor interferente. Zgomotele sunt similare cu cele produse de un telefon care suna, amplasat in apropierea unor boxe, relateaza The Independent.
Chiar daca avioanele au sisteme menite sa blocheze interferentele dispozitivelor electronice, acestea pot da uneori erori, asa ca se considera ca utilizarea telefoanelor pe „modul avion” este o masura suplimentara de siguranta.
Modul avion este setarea care permite sa dezactivati simultan pe telefon conexiunea de retea celulara, conexiunea Wi-Fi, posturile de radio FM, conexiunea Bluetooth si partajarea Near Field Communication (NFC) si a fost implementata in anul 2013.


loading...

Adauga un comentariu