Mama si copilul

Nu mai acoperi caruciorul copilului cu o panza atunci cand il plimbi vara! Iata ce se poate intampla

Publicat: 02 aug. 2016
7

Din dorinta de a-si proteja copiii, multi parinti fac o greseala care poate fi fatala micutilor. De cate ori nu ai vazut copiii plimbati vara intr-un carucior acoperit cu o panza pe care parintii au fixat-o cu gandul ca isi apara astfel micutii de razele soarelui? Specialistii suedezi sustin ca acest obicei pune in pericol viata copiilor, cauruciorul fiind transformat intr-un „cuptor”.

Aparent, prin acoperirea caruciorului, chiar si cu o panza subtire, aerul nu mai poate circula, iar bebelusul este expus la o temperatura mai mare decat cea din exterior.

„Se face foarte cald intr-un carut acoperit, ca intr-un termos. Se mentine aceeasi temperatura, ba chiar creste pentru ca aerul nu mai poate circula”, a spus Svante Norgren, medic pediatru la spitalul de copii Astrid Lindgren in Stockholm.

Ce este mai indicat pentru copilul tau? Caruciorul sau port-bebe?

Caldura creste riscul mortii subite
Oamenii de stiinta au analizat temperaturile dintr-un carucior acoperit si unul fara protectie si au descoperit ca in interiorul celui fara panza, temperatura era de 23 de grade Celsius. Atunci cand au acoperit caruciorul, temperatura a ajuns la 33 de grade dupa 30 de minute, iar dupa o ora era de 37 de grade.

Acest lucru inseamna ca, in loc sa protejeze copilul lor de caldura, parintii ii pun de fapt viata in pericol. Riscul de SIDS (sindromul mortii subite infantile) creste dramatic atunci cand un bebelus este expus la o caldura intensa.

„Daca un copil devine prea fierbinte, atunci poate crede ca este din nou in uter, motiv pentru care respiratia se poate opri”, a completat Svante Norgren.

5 sfaturi pentru a evita moartea subita a bebelusului

Sfaturi pentru parinti
Pentru a-ti proteja copilul de razele soarelui atunci cand sunt in carucior, tine cont de aceste sfaturi:
– Panza care acopera caruciorul trebuie sa fie fabricata dintr-un material cu gauri mari, care sa nu blocheze circulatia aerului;
– Umbrela atasata carutului poate fi o solutie salvatoare;
– Temperatura copilului trebuie verificata constant in timpul plimbarilor din timpul zilei;
– Pentru copii mai mari de 6 luni, utilizati o crema cu protectie solara.

Copiii plimbati in carucior sunt cei mai expusi poluarii. Afla de ce

sursa: thelocal.se

Adauga un comentariu