Actualitate

Nu mai aruncati zatul de la cafea deoarece poate avea multe intrebuintari. Iata 18 utilizari interesante

Publicat: 19 nov. 2018
17

Abilitatea de a da a doua viata lucrurilor este un talent rar. Insa, din fericire, acesta poate fi dezvoltat, or, pentru o gospodina adevarata aceasta este o adevarata gaselnita. In cele ce urmeaza vrem sa va aratam cum puteti utiliza zatul de cafea. Bunicile noastre faceau vraji cu el, insa exista si alte variante in care il puteti folosi.

1. Ingrasamant pentru sol. Datorita continutului inalt de azot, fosfor, potasiu si alte substante minerale, zatul de cafea este un ingrasamint ideal pentru copacii fructiferi, flori si plante.

2. Zatul selectioner. Daca zatul de cafea se adauga in solul de pe ronduri, atunci florile isi schimba culoarea. De exemplu, din roz si albastru.

3. Indeparteaza pisicile. Acesti patrupezi cu coada nu suporta mirosul de cafea. Cu ajutorul zatului, pisicile pot fi tinute departe de rondurile si ghiveciurile cu flori.

4. Prietenul puricos. Pentru a scapa cainele de purici, spalati-l cu zat de cafea.

5. Culoare nobila. Daca nu reusiti sa inalbiti prosoapele, acestea pot fi vopsite cu ajutorul zatului de cafea. Nimeni nu va sti de unde a aparut aceasta culoare caramel.

6. Cenusareasa. Zatul de cafea va spala murdaria de pe vase.

7. Nu mirosurilor nedorite! Zatul de cafea poate fi utilizat in calitate de odorizant natural al incaperilor. Acesta absoarbe toate mirosurile straine.

8. Innoim mobila. Zgarieturile proaspete de pe masa sau divan pot fi sterse cu zat de cafea. Acest sfat este folositor doar pentru mobila din lemn.

9. Stil rustic. Suprafetele din lemn pot fi nu doar restaurate, dar si vopsite putin cu ajutorul zatului de cafea.

10. Dezodorizant incaltaminte! Presarati zat de cafea in adidasi. Acesta va absorbi mirosul de transpiratie si surplusul de umezeala.

11. Victoria asupra usturoiului! E pur si simplu lupta titanilor. Dupa pregatirea bucatelor ce contin usturoi, frecati mainile cu zat de cafea umed.

12. Plastilina. Acest sfat nu are vreun folos, insa copiilor le va fi interesant. Faceti impreuna cu ei lectii de plastica, amestecand zat de cafea, sare de mare, apa fierbinte si ulei.

13. Lumanari. O alta varianta a amatoarelor de hand made. Cand veti face lumanari, adaugati in ceara alba zat de cafea. Veti obtine o lumanare stilata si aromatizata.

14. Sampon. Parul ce se ingrasa repede poate fi tratat putin spalindu-l cu cafea. Acesta va ramane curat un timp cu mult mai indelungat.

15. Exfoliant pentru corp. Aceasta este, probabil, reteta clasica, care din aceasta cauza nu devine mai putin utila.

16. Exfoliant pentru fata. Pentru a nu fi prea dur, intr-un asemenea exfoliant trebuie sa adaugati ulei de palmier sau migdale. Atunci el va actiona ca un abraziv moale.

17. Sapun. Este o alternativa excelenta a scrubului ce se farama. Sapunul este mai usor de folosit, iar daca mai sunt adaugate si uleiurile eterice, atunci "jos palaria"!

18. Impotriva cearcanelor. Cearcanele de sub ochi vor deveni mai putin vizibile daca veti aplica zat de cafea pe aceasta zona. Cofeina tonifica pielea obosita si stimuleaza circulatia sanguina.

Adauga un comentariu