Nu mai cititi pe vasul de toaleta!

Publicat: 12 apr. 2010

Barbatilor le place foarte mult sa citeasca pe vasul de toaleta, intrucat ei considera aceste momente pline de liniste si pace. Femeile, in schimb, petrec mult mai putin timp pe vasul de toaleta decat barbatii, iar unele dintre ele au o atitudine chiar radicala fata de acest obicei, motivand ca este anti-social si constituie o adevarata pierdere de timp. Specialistii atrag atentia ca activitatea in sine ridica niste probleme la capitolul igiena si poate declansa probleme de sanatate demne de luat in seama, cum ar fi:

Agravarea hemoroizilor
Statul indelung pe vasul de toaleta creeaza presiuni la nivelul venelor din jurul anusului si rectului, provocand sau agravand hemoroizii. Ce inseamna acest lucru banuim ca stii deja. Daca nu, iti amintim: mancarimi, dureri foarte mari, sangerari sau chiar fisuri anale.

Dereglari intestinale
Miscarile intestinului trebuie sa fie rapide. Nu e nicidecum recomandat sa stai o ora pe vasul de toaleta, fortandu-si corpul sa se incadreze in acest interval orar, doar pentru a citi. Din contra, incearca sa elimini cat mai repede posibil fecalele, sa te stergi si sa tragi apa, si abia dupa poti sa citesti in liniste cartea ta preferata.

Probleme de igiena
Inutil sa mai spunem ce inseamna sa iti petreci o ora pe vasul de toaleta, din punct de vedere igienic. Asa ca, dupa ce ti-ai rezolvat nevoile la toaleta, trage imediat apa, spala-te pe maini si retrage-te intr-un loc unde poti sa te concentrezi si sa te relaxezi mult mai bine!loading...

Adauga un comentariu