Curiozitati

Nu mai e nevoie sa lucrezi pana la 65 de ani – Iata cum poti iesi la pensie inainte de varsta legala si ce pensie vei primi daca faci acest lucru

Publicat: 18 mart. 2018

Varsta legala de pensionare in Romania este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Cu toate acestea oricine poate solicita iesirea la pensie anticipata in 2018 daca indeplineste urmatoarea conditie: stagiul complet de cotizare sa fie realizat.

In acest caz, se poate solicita pensie anticipata in 2018 cu cel mult 5 ani inainte de implinirea varstei legale de pensionare. Trebuie sa stiti insa ca pensia primita anticipat nu va fi intreaga, ci va fi diminuata.

Pensie anticipata 2018: Care este valoarea pensiei anticipate
Iata care este procentul de diminuare pentru fiecare luna de anticipare:

O cunoscuta banca dispare din Romania

Incepand cu a doua jumatate a lunii aprilie, celebra banca infiintata de stat in 1991, dar privatizata ulterior si detinuta de greci, Bancpost, va fi integrata in Banca Transilvania. Banca cu sediul central la Cluj va finaliza tranzactia de preluare a Bancpost in prima jumatate din aprilie.

Banca Transilvania a primit aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de catre Eurobank Group in capital social al Bancpost, precum si a participatiilor in capitalul social al societatilor din Grupul Eurobank din Romania, se arata intr-un comunicat de presa.

Cum a pierdut Romania un imprumut de aproape 500 de milioane de euro pentru un tronson de metrou

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a anulat un imprumut de 465 milioane euro, acordat Romaniei in 2011 pentru modernizarea magistralei de metrou Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Universitate-Pantelimon.

Motivul: nu s-au efectuat trageri de fonduri in perioada 2013-2016, se arata in ultimul raport de audit al Curtii de Conturi, potrivit ZF.ro.

”Conducerea Ministerului Finantelor Publice va dispune masurile legale ce se impun pentru incheierea amendamentului cu privire la anularea Contractului de finantare incheiat cu Banca Europeana de Investitii, conform art. 6 alin. 2 din Legea nr. 33/2013 privind ratificarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti – etapa a V-a, magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Universitate-Pantelimon, semnat la Bucuresti la 16 decembrie 2011”, recomanda Curtea de Conturi.

Linia M5 a Metroului din Bucuresti este o magistrala in constructie, planificata a deservi locuitorii cartierelor Drumul Taberei si Piata Iancului. Aceasta va avea ca statii finale Ghencea, in cartierul Drumul Taberei si statia Antilopa, in cartierul Pantelimon. Tronsonul Universitate – Pantelimon va avea 8 km si 13 statii, una dintre ele fiind de legatura cu linia M1 la Piata Iancului. Tronsonul Piata Iancului – Pantelimon, a treia sectiune a magistralei, ar urma sa fie gata in anul 2030.loading...

Adauga un comentariu