Local

Nu mai exista echipele mobile ale vamesilor

Publicat: 24 oct. 2013
1

Actiunea procurorilor anticoruptie de la Vama Albita, in urma careia au fost audiati 24 de vamesi, a luat pe nepregatite conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Lipsa personalului din punctul de trecere a frontierei Albita a fost suplinita prin redistribuirea vamesilor care faceau parte din echipele mobile de control in trafic.

„Situatia a fost analizata si s-a ajuns la concluzia ca masura temporara cea mai buna este cea a suplinirii personalului cu cei din echipele mobile. Este, cum v-am spus, ceva temporar. Vom vedea care va fi solutia pe viitor in functie de rezultatele anchetei”, a declarat Liana Vasiliu, inspector principal din cadrul Compartimentului Comunicare, Relatii Publice si Mass Media al DGRFP Iasi. De altfel, cei desemnati au si preluat functiile colegilor retinuti si audiati de procurori, astfel incat traficul sa se desfasoare fara probleme la Vama Albita. Ieri, insa, coada se intindea pe mai multe sute de metri pe sensul de intrare in Romania.

„In fiecare zi de joi este la fel. Este ziua in care foarte multe autocare si microbuze din Republica Moldova pleaca spre tarile din Comunitatea Europeana. Si astfel, in fiecare zi de joi, unul din cele doua sensuri de iesire din tara este transformat in sens de intrare pentru a face fata traficului”, a declarat inspector principal Liana Vasiliu. Ieri dimineata, in numai doua ore, granita a fost tranzitata de 80 de autocare si microbuze, fiind verificat un transport la fiecare doua minute. Procurorii anicoruptie au anuntat ca vor avea o actiune similara la punctele de trecere ale frontierei din judetul Botosani. Daca vor fi operate retineri, conducerea DGRFP Iasi va intampina greutati in mentinerea activitatii in vamile respective.

Comentarii
  • Saracii vamesi !!!..Chiar imi vine a plange de grija lor…toata lumea stie ca echipele mobile dau spaga la sefu sa ajunga joi la Albita, sa bage botu si ele in autocarele cu colete..

    acum s-a rezolvat pozitiv : au fost trimisi direct in vama, nu mai stau in bosketi..au inlocuit niste hoti cu altii..

    va vine randul baieti…

Adauga un comentariu