Religie

Nu mai face asta in zilele de vineri din Postul Pastelui – Este mare pacat

Publicat: 06 mart. 2018

Ai grija, nu mai face asta in zilele de vineri din Postul Pastelui! Este cel mai mare pacat! Postul Pastelui este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Oamenii mai numesc acest post si Postul Mare. Postul Mare dureaza patruzeci de zile, la care se adauga saptamana Patimilor.

Citeste si Ce nu are voie nici un crestin sa faca in zilele de vineri din Postul Pastelui

A tine post nu este usor! Parintele Ilie Galaction a lasat in urma lui mai multe invataminte pe care trebuie sa le avem in vedere in Postul Mare. Calugarul postea miercurea si vinerea, pana seara, iar felul in care tinea post este un exemplu pentru toti crestinii.

Citeste si Sarbatoare importanta in ultima vineri dinaintea Postului Pastelui – Ce trebuie sa faci ca sa ai liniste si sanatate tot anul

In Postul Pastelui crestinii trebuie sa dea dovada de o grija spirituala sporita si sa se inalte sufleteste prin rugaciune alaturi de fapte bune. In calendarul bizantin, Postul Mare incepe in lunea de dupa Duminica izgonirii lui Adam din rai, iar cel latin cu Miercurea Cenusii.

Citeste si Ce nu ai voie sa faci in cel mai aspru post din timpul anului

Asa cum bine se stie, postul reprezinta retinerea totala de la anumite alimente si bauturi in scop religios si moral. Mai mult, crestinii trebuie sa se retina de la anumite ganduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru inseamna ca postul trupesc trebuie insotit de postul sufletesc

In zilele de vineri din post nu se spala, nu se face curatenie si nu se mananca de dulce – produse alimentare de provenienta animala.

 loading...

Adauga un comentariu