Magazin

Nu mai tii la bautura ca in tinerete? Iata de ce!

Publicat: 24 nov. 2013
1

Alcoolul are efecte mult mai dure asupra persoanelor trecute de 40 de ani decat asupra celor intre 20 si 40 de ani; printre cauzele acestui fenomen se numara schimbarile in compozitia chimica a organismului uman, modificarea sensibilitatii creierului si a functionarii ficatului, precum si factori ce tin de stilul de viata si de medicamentele pe care le consuma oamenii.

„Toate efectele alcoolului se amplifica pe masurta ce inaintam in varsta”, explica David W. Oslin, profesor de pshiatrie la Universitatea Pennsylvania. „Efectele renuntarii la alcool sunt mai dure. Mahmureala este si ea mai grava.”

O parte a problemei o reprezinta faptul ca persoanele de peste 40 de ani au tendinta de a nu mai bea atat de des ca in tinerete, ceea ce scade toleranta organismului. (Cum s-ar spune, isi pierd obisnuinta). Devenind mai preocupati de munca, de familie, beau mai rar, fiind astfel expusi mai putin la efectele alcoolului; de aceea, atunci cand beau, au o reactie mai puternica la aceasta substanta, explica Robert Pandina, director al Centrului de Studii asupra Alcoolului de la Universitatea Rutgers.

Unii oameni sustin ca doar anumite tipuri de alcool vinul rosu, sau tequila, de pilda, – le provoaca probleme. In general, medicii spun ca nu prea exista dovezi stiintifice ale faptului ca anumite bauturi ii imbata mai tare pe oameni sau provoaca mahmureli mai neplacute decat altele. Totusi, e adevarat ca, pe masura ce inainteaza in varsta, oamenii pot dezvolta sensibilitate la sulfitii si la taninurile din vin, ceea ce poate provoca dureri de cap si deranjamente digestive, spune dr. Pandina.

Citeste mai multe informatii pe descopera.ro!

Comentarii
  • Serios? Cred ca ar tb sa mergi matale cu tramvaiul 5, ca ai sa gasesti o gasca de mosuleti care merg la servici si nu poti sta langa ei din cauza mirosului de alcool ieftin. :d (sa ma scuzati, orasul nu-l mai scriu pentru ca nu vreau sa-i fac reclama) :))

Adauga un comentariu