Religie

Nu rade niciodata de nenorocirea altuia

Publicat: 05 ian. 2017
14

Un baietel cam rasfatat isi batea joc de o batranica garbova care traia langa scoala. „Uitati-va la ea parca-i semnul intrebarii”, – zicea el cand o vedea. Alti copiii o compatimeau pe batranica, ajutandu-i pe rand sa aduca apa si lemne de foc.

Dar intr-o zi s-a intamplat o nenorocire. Niste muncitori din sat au reparat fantana, care se afla intre scoala si ograda batranei, Lucratorii au lasat fantana neacoperita si s-au dus sa aduca ciment. Baietelul rautacios fugea pe alaturi de fantana si, calcand pe margine, s-a pravalit in ea. Desi fantana era adanca, in ea era putina apa. S-au adunat repede oamenii si l-au scos pe nenorocit repede din fantana, ducandu-l in casa la batranica. Aceea l-a spalat, i-a bandajat ranile si l-a invelit cu o plapuma sa se incalzeasca. Apoi a venit „ambulanta” si baiatul a fost internat in spital, unde a trebuit sa petreaca mai multe zile.
S-a dovedit ca isi vatamase coloana vertebrala: nu mai putea sa mearga drept, ci mergea putin incovoiat.
In schimb baiatul si-a corectat purtarea, a devenit foarte linistit, ganditor si respectuos. Spatele lui insa, asa si nu s-a mai indrepat.

„Nu rade niciodata de nenorocirea altuia!”
Pr. Alexandru Iamandii
Extras din 153: Veniti de pranziti, Editura Cu drag, Chisinau 2012, p.57-58

sursa

Adauga un comentariu