Diete si regimuri

Nu renunta complet la carbohidrati, daca vrei sa traiesti mult!

Publicat: 18 aug. 2018
7

In ultimii ani, carbohidratii au cam fost pusi la colt. Cine a incercat macar o cura de slabire stie ca, intai de toate, se impune renuntarea la carbohidrati. Un studiu insa vine sa-i reabiliteze.

Conform acestuia, o dieta care presupune o cantitate moderata de carbohidrati prelungeste viata cu circa 4 ani. Asta, in comparatie cu una saraca in carbohidrati (sub 40% dintre caloriile zilnice vin din carbohidrati) si una bogata in carbohidrati (cu peste 70% dintre calorii provenind din carbohidrati), potrivit ziare.com.

In cadrul studiului au fost monitorizati timp de 25 de ani 15.000 de americani. S-a descoperit ca cei care consumau putini carbohidrati sau foarte multi aveau cel mai mare risc de mortalitate. Cei din grupa celor care consumau putini carbohidrati aveau o speranta de viata de 83 de ani, iar cei aflati la polul opus – 79 de ani.

Conform cercetarii publicate de The Lancet Public Health si citate de Live Science, este important sa consumam carbohidrati moderat incepand cu varsta de 50 de ani, daca vrem sa ne prelungim viata cat mai mult.

Adauga un comentariu