Magazin

Nu s-a mai vazut asta pe Terra. NASA explica fenomenul ingrijorator care se petrece la Poli

Publicat: 14 mart. 2013
1

NASA a facut publice primele imagini in care se poate observa un fenomen foarte interesant care se petrece in zonele arctice din cauza incalzirii globale, scrie antena3.ro.

Temperaturile ridicate datorate incalzirii globale actioneaza in favoarea dezvoltarii vegetale din emisferica nordica a planetei. O serie de imagini facute publice de cercetatorii de la NASA demonstreaza ca aceste zone, care pana in urma cu ceva ani erau acoperite de zapada si gheata, au inceput sa fie „populate” cu vegetatie bogata si copaci.

Rezultatele obtinute de cercetatorii americani din cadrul NASA au fost comparate cu o serie de date cu privire la problemele climatice din anul 1982 din zone aflate la sud de zona polara. Astfel, cercetatorii au putut stabili ca fenomenul climateric a debutat inca de atunci, cand primele semne de incalzire globala au inceput sa apara.

Echipa de la NASA a folosit cateva imagini obtinute prin satelit pentru a observa ca pe masura ce anii au trecut efectul de dezvoltare al portiunilor bogate in vegetatie a continuat sa se raspandeasca, reusind sa se apropie de zona polara.

Adauga un comentariu