Stiri Turism

Nu scapam de urgie. O noua atentionare meteorologica de vreme rea

Publicat: 22 mai 2019
9

Vremea rea nu se da batuta! Dupa cod galben de ploi, cod portocaliu de furtuna, cod rosu de inundatii, ANM revine cu o noua informare meteorologica de ploi si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dimineata, o informare meteorologica de ploi torentiale si furtuni, valabila pentru vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si pentru zonele de munte. Avertizarea este in vigoare de miercuri pana joi seara.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22
Fenomene vizate: cantitati de apa insemnate, manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata

In  intervalul mentionat in vestul, nord-vestul si centrul tarii precum si la munte, cu precadere in zona Carpatilor Occidentali si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp si pe arii restranse 35…40 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata.

Adauga un comentariu