Eveniment-Social

Nu se mai satura de furat! Familia puscariabilului Stanciu mai da o lovitura in bugetul Iasului – FOTO

Publicat: 26 nov. 2015

@ Nesimtire fara margini in familia unui deputat iesean condamnat definitiv la inchisoare @ Familia acestuia a ajuns sa-si promoveze ilegal o afacere din care a supt ani la rand bani europeni, prin diferite metode mai mult sau mai putin legale @ Modul prin care isi face insa reclama este complet ilegal, detalii de care nici macar Primaria Iasului nu avea habar 

Un deputat penal, condamnat recent la puscarie, cu suspendare ce-i drept, incalca flagrant legea de ani de zile. Puscariabilul social democrat Anghel Stanciu, condamnat zilele trecute definitiv la inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, isi promoveaza afacerea personala fara sa achite niciun leu la bugetul local. Atat Anghel Stanciu, cat si fiul sau, consilierul judetean, Cristian Stanciu, ambii implicati in coordonarea Fundatiei Ecologice Green (FEG), au dispus montarea unor bannere stradale, fara a avea aviz din partea primariei.

Citeste si: Atentie, absolventi! Cea mai mare teapa data de FEG viitorilor asistenti medicali

Acest lucru este complet ilegal, insa cei doi nu au tinut cont de acest lucru si s-au intins cu reclama in intreg orasul. In zone precum Pacurari, Smardan, Nicolina, Soseaua Nationala sau chiar in Parcul Copou, bannerele FEG sunt la tot pasul. Si culmea, FEG nu plateste niciun leu pe aceste reclame stradale, desi exista in acest sens o hotarare de Consiliu Local ce stipuleaza clar sumele aferente acestui tip de reclama. De altfel si primaria a aratat ca mai toata reclama pe care clanul Stanciu si-o face in oras nu este tocmai legala. FEG nu are autorizatie pentru bannerele dispuse de-a lungul strazilor, ci doar pentru unele amplasate pe stalpi, de dimensiuni mult mai mici.

Citeste si: EXCLUSIV! Doi politicieni din Iasi au fost surprinsi in imagini scandaloase – VIDEO CAMERA ASCUNSA

„In anul 2015, pentru Fundatia Ecologica Green nu au fost eliberate avize pentru amplasarea de bannere. Au fost eliberate avize pentru un numar de 55 de indicatoare publicitare directionale, pe stalpii ce sustin diferite retele in mai multe zone. Conform hotararii de Consiliu Local nr. 150/2014 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale si a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru anul 2015, taxa pentru avizul de principiu este 9 lei pentru fiecare mijloc publicitar (8 lei + 1 leu taxa de timbru), iar taxa de publicitate este de 23 lei/mp/an”, se arata intr-o adresa a municipalitatii iesene. De altfel, primarul Mihai Chirica ar trebui ca in acest caz sa ia masuri urgente si sa stopeze fenomenul reclamelor ilegale din municipiu. Pentru indicatoarele publicitare, FEG are autorizatie in zona bulevardului Socola, bulevardului Alexandru cel Bun, bulevardul Dimitrie Mangeron si bulevardul Carol I. Atat. Insa, pentru familia deputatului legea este alta.

Reclama peste reclama

Nu este normal ca familia lui Stanciu, una plina de bani, sa fenteze legea intr-un asemenea hal, doar pentru a arata ca nu le pasa nimic si ca pot face ceea ce vor in acest oras. Trebuie precizat ca, in aceasta schema a intrat si arhitectul-sef al Iasului, Tudor Vericeanu. Cat timp a condus Directia Arhitect- Sef, acesta trebuia sa respecte legea nr. 185/2013, privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, insa nu a facut acest lucru si a facut in asa fel incat familia Stanciu sa nu aiba de suferit in aceasta privinta. E si normal, din moment ce Vericeanu si familia Stanciu au acelasi stapan politic: fostul primar Gheorghe Nichita. Practic, asa s-a ajuns ca reclame la FEG sa apara in tot orasul. Stanciu nu s-a multumit sa umple orasul cu bannere. In tot municipiul au aparut reclame la Scoala Postliceala FEG, care nu sunt nici pe departe legale. Afisele care fac reclama la FEG sunt pretutindeni: stalpi de telefonie, cabine telefonice, garduri sau peretii unor cladiri. Desi este ilegal sa montezi in astfel de locuri afise de orice fel, clanul Stanciu nu a vazut nimic rau in acest lucru si a continuat nestingherit sa-si faca reclama la unitatea lor privata de invatamant. Cristian Stanciu nu a raspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia.

Comentarii
  • Azi iar au inchis luminatu public la 7.00 cand este noapte inca. Da nu in centru. N.Iorga ,Bazar, Zona industriala ,T. Vladimirescu etc. Da nu in centru. Acolo e centru. Acolo e capitala culturala. Acolo e iluminat public aprins pana in 2021. In rest sunt ieseni de mana2. Azi soarele a rasarit la Iasi la 7.28. LA ORA 7.00 cand s-a inchis lumina pe strada E NOAPTE!!!!

Adauga un comentariu