Sport

Nu se mai satura de victorii! Smaranda Corneanu a castigat turneul de la Bacau

Publicat: 06 aug. 2014
1

Oana Smaranda Corneanu aduna trofee dupa trofee si isi confirma forma de senzatie aratata in primele 8 luni ale anului 2014. Tenismena din Iasi, una dintre marile sperante ale sportului local, a reusit sa castige turneul de la Bacau – Circuitul National FRT Cupa Elisa, atat la simplu, cat si la dublu. Intr-un turneu destul de puternic, Smaranda a avut primul tur liber, dupa care a trecut de Maria Nicole Musuc, cu scorul de 6-0, 6-1, iar apoi de Andreea Cristina Captan, cu 6-1, 6-2. In semifinale, Smaranda a invins o alta tenismena din Iasi, Stefana Lazar, cu 6-3, 6-0. In marea finala, sportiva pregatita de antrenorul Mircea Radulescu a invins-o pe Maria Ioana Neacsu, cu 6-3, 6-0. Succesul de la simplu a fost dublat de o performanta si in turneul de dublu. Impreuna cu Ana Maria Taranu, Smaranda Corneanu s-a impus in finala de dublu cu 6-3, 6-3 in fata perechii Maria Neacsu / Raluca Eloca.

Citeste si: Pacat! Smaranda Corneanu a pierdut finala turneului din Austria

Smaranda Corneanu nu a obtinut mari performante doar pe plan national, ci a reusit sa-si dubleze rezultatele din Romania si in competitii selecte din strainatate. In urma cu doar cateva saptamani, ieseanca a pierdut finala turneului Jufa OTV 2014 Europe Junior Tour, din Austria, desi nu pierduse niciun set pana in ultimul act.

Aceste performante interne si internationale sunt cu atat mai importante cu cat Smaranda este la primul an de cand evolueaza la categoria 14 ani, ea avand cu un an mai putin decat celelalte competitoare.

Citeste si: Smaranda Corneanu calca pe urmele Simonei Halep! Joaca astazi o noua finala

Oana Smaranda Corneanu (legitimata la CS Axis) este eleva in clasa a opta (din toamna) la Liceul cu Program Sportiv din Iasi, iar parintii multumesc profesorilor de la aceasta institutie de invatamant si directorului prof. Ilie Gheorghica, pentru sprijin si intelegere.

Citeste si: Performanta FABULOASA! Smaranda Corneanu a castigat un turneu in Muntenegru

Adauga un comentariu