Actualitate

Nu se mai satura! Un deputat penal din Iasi face legi doar ca sa se imbogateasca el

Publicat: 12 iun. 2015
1

@ Un nou proiect legislativ poate baga mai multi bani in conturile parlamentarilor si apropiatilor acestora dupa ce acestia ies la pensie @ Proiectul a fost initiat de un deputat iesean aflat in pragul retragerii @ Anchetat penal pentru ca si-a angajat rudele la cabinetul sau, deputatul vrea sa aduca mai multi bani pentru cei care l-au servit cu credinta

In timp ce milioane de oameni isi duc traiul de pe o zi pe alta, social-democratul Anghel Stanciu este foarte ocupat sa initieze si sa voteze legi, de pe urma carora sa aiba el si acolitii lui de castigat. Astfel, un nou proiect legislativ poate baga mai multi bani in conturile parlamentarilor si apropiatilor acestora dupa ce acestia ies la pensie. Parlamentarul cercetat penal pentru conflict de interese, fiind condamnat deja de o instanta la 6 luni de inchisoare cu suspendare, a avut grija de pensia sa speciala, iar acum a militat pentru ca si cei din aparatul propriu al parlamentarului sa poata beneficia de sume mai mari. Un astfel de proiect prevede acordarea unei pensii speciale in valoare de 80 la suta din media veniturilor realizate in ultimul an. Stanciu le-a cerut parlamentarilor aprobarea unor amendamente la acest act normativ.

„Sunteti de acord cu un parlament curat, performant, cu membri motivati, cu competente profesionale in diferite domenii de activitate, cu un background adecvat activitatilor parlamentare? Sunteti de acord cu atragerea specialistilor, cu pregatire profesionala si experienta dovedite in activitatea lor curenta, atat din sectorul bugetar cat si cel privat, ca posibili candidati si, ulterior, membri ai Parlamentului?”, sustine Stanciu intr-o adresa catre colegii parlamentari.

Anghel Stanciu se numara printre parlamentarii prinsi cu mata-n sac dupa ce si-au angajat rudele la cabinetul parlamentar. Deputatul si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar, fiind intr-un evident conflict de interese. Anghel Stanciu si-a angajat fiul, Catalin Anghel Stanciu, cat si pe Eleonora Maria Stanciu, nora, la cabinetul sau parlamentar, desi legea nu-i permitea acest lucru, ceea ce a constatat si Agentia Nationala de Integritate in decembrie 2013. Cei doi au inceput sa lucreze la deputat inca din 15 decembrie 2008, de cand deputatul si-a reconfirmat mandatul. Conform inspectorilor ANI, cei doi ar fi incasat in toata aceasta perioada suma de 53.868 lei, adica aproximativ 12.527 euro. Ulterior, Anghel Stanciu a fost condamnat de instanta de judecata la sase luni de inchisoare cu suspendare. Pana la o sentinta definitiva, iata ca Anghel Stanciu are timp sa mai initieze si sa voteze niste legi, de pe urma carora sa se imbogateasca.

Comentarii
  • Spre deosebire de multi „politicieni”, Stanciu a avut de spus multe atat in Parlament cat si in activitatea profesionala. Deranjeaza pe multi ca omul asta inca e cu capul sus si isi face treaba.
   Si vorba romanului: „Prostul moare de grija altuia” si voi stati si-l injurati. Evident, de pe margine, ca atata puteti. sic!

 • moaca de babuin penal.o familie de penali rapace, nerusinati si cu origini porcine. uitati-va la gusa lui. ptiu. nu este roman de-al nostru.

    • Esti nora probabil. Un hapsan. Nu a facut nimic pentru societate. Nici putin respect pentru alegatori. Nu a cheltuit un leu nici sa repare sau vopseasca parta care ducea la cabinetul de parlamentar in ani de zile. Doar sa obtina spatii centrale si bani din afaceri dubioase. O scoala scumpa si care nu corespunde cerintelor de pe piata muncii sau de crestere a cunostintelor generale, care pacaleste tineretul sa-si piarda timpul si banii.

 • Un om de mare calitate profesională si morala.Cei care înjura își dau cu părerea in necunoștință de cauza .Aveti voi ma ciumetilor măcar 0,00001% din CV-ul academicianului Anghel Stanciu ? Astia care birjaresc omul de știința ,nici nu au ce scrie in CV sunt niste nulității . Profesoare mergi înainte,Ieșenii te apreciază si stimează.

  • Nu este deajuns CV-ul si altii mai buni ca el il au,dar conteaza BUNUL SIMT.OARE LA CEI CARE L-AU VOTAT SE MAI GANDESTE? SA AJUTE CU CEVA PE CEI NECAJITI.

  • Liliana, poate tu si inca vreo doi care il apreciati. CV -ul e in parte plin, dupa ce a intrat in politica. Sa fim seriosi!
   Sa fii mai atenta la scris Liliana. „Profesore” nu „profesoare”.

 • SE INDOAPA CA PORCUL IN POSTUL MARE, DAR UITA CA ORICE PORC INDOPAT SFIRSESTE TRAGIC LA IGNAT.SI MA INTREB , DE UNDE ATITEA CALITATI MORALE SI PROFESIONALE LA UN PORC?

 • Omul asta a făcut o grămada de lucruri bune,dar voi care va dați cu părerea nu aveți de unde știi,așa ca tăceți dracului din gura,

 • sa-mi spuna si mie cineva din cei care sunt platiti sa-l ridice in slavi pe omul asta, ca imi lasa impresia ca e mai presus ca Sf Paraschiva, ce realizari are pentru oamenii care l-au votat? e unul din cei mai longevivi parlamentari si reprezinta poate cea mai saraca zona a Iasului

 • oMUL ASTA A FACUT LUCRURI … domnule costel pentru dvs. poate pentru noi nu . pentru el si familia lui da pentru cei care l-au votat nu. recunosc omul are neamuri si subalterni multi a se citi [pupincuristi]

 • curios cu moaca asta de porcovan si cu baikat handicapat, sa iaba aprecieri doar de la „doamne„.Datorita unora ca voi, care va multumiti cu o ciosvirta rau mirositoare (dupa ce idei debitati)au furat hotii astia tara de un colt.Sunteti cumva cameriste la International sau ffemei de serviciu la FEG, gunoaielor.Va da ce-i trece printre deggete si nu din buzunarul lui si nu va ginditi la copii si nepoti care vor plati ptr ideile voatre(cum le zice celor cu idei?) si a acestui Parlament curat. CE DEMAGOG *******. afara cu voi.

Adauga un comentariu