Sport

Nu se multumesc cu putin! Handbalistele CSM vor sa castige Liga Campionilor

Publicat: 11 apr. 2016
1

CSM Bucuresti a reusit marea surpriza in handbalul feminin international. La prima participare in Liga Campionilor, handbalistele lui Kim Rasmussen s-au calificat in Final 4, acolo unde vor lupta cu marile forte ale lumii: Buducnost, ETO Gyor, Vardar Skopje. Suedeza Isabelle Gullden a marcat de 6 ori în victoria de sâmbata, de la Rostov, 29-28. Nordica a adunat astfel 89 de goluri în actuala editie, fiind de departe cea mai buna marcatoare.

„La începutul sezonului ne-am propus sa ajungem în Final Four. Acesta a fost obiectivul nostru. Apoi, dupa victoria de la Bucuresti, chiar daca a fost una la limita, am sperat la calificare”, spune centrul CSM-ului.

Prima repriza reusita de bucurestence în Rusia a fost una incredibila. „Am avut încredere în noi, prima repriza a fost incredibila. Ne-am apropiat de jocul de care avem nevoie pentru calificare”, a subliniat Isabelle. Gullden nu are preferinte când vine vorba de adversare. „Vardar, Gyor, Buducnost, nu ai cum sa ai preferinte. Am jucat cu toate, sunt echipe puternice. Nu am avut câstig de cauza pâna acum, dar sper ca la Budapesta sa fie altfel”. Suedeza e optimista. „Nu mergem la Final Four ca sa terminam pe locul 4. Vrem o medalie. Credem suta la suta în sansa noastra si daca vom juca la fel cum am facut-o la Rostov, sunt convinsa ca avem sanse”, a încheiat Gullden.

Vineri, la Budapesta, va avea loc tragerea la sorti a semifinalelor Ligii Campionilor la feminin. Toate cele patru echipe calificate, CSM Bucuresti, Buducnost Podgorica, Vardar Skopje si Gyor vor intra în aceeasi urna valorica. Practic, CSM ar putea nimeri cu oricare dintre cele trei oponente. Team managerul CSM-ului, Nicolae Luca, va fi prezent la tragerea la sorti, la Budapesta urmând sa se puna la punct toate detaliile turneului din 7-8 mai.

Echipele din Final Four

Buducnost Podgorica

@ campioana Muntenegrului, campioana Europei en titre
@ a participat la toate cele trei editii de Final Four de când s-a schimbat sistemul. A câstigat în 2015 si a fost finalista în 2014
@ a cucerit Liga Campionilor în 2012 si 2015, finalista în 2014. Mai are 6 semifinale
@ e principala favorita la titlu si în acest sezon
@ Buget: 2 milioane de euro

Gyor Audi ETO

@ vicecampioana Ungariei, cea mai bogata echipa din handbalul feminin
@ a câstigat Liga la primul Final Four, disputat în 2013, iar anul trecut a ratat calificarea
@ a cucerit Liga Campionilor în 2013 si 2014 si a jucat alte 3 finale. Mai are în palmares 4 semifinale
@ e a doua favorita la titlul european
@ Buget: 5 milioane de euro

Vardar Skopje

@ campioana Macedoniei
@ a participat la toate cele trei editii de Final Four de când s-a schimbat sistemul. A terminat pe locul 3 în 2014 si pe 2 în 2015
@ din cele 18 jucatoare ale echipei, 16 sunt „straniere”
@ e a treia favorita la câstigarea Ligii
Buget: 4 milioane de euro

CSM Bucuresti

@ campioana României
@ e debutanta în Liga Campionilor
@ e vazuta cu ultima sansa la câstigarea Ligii
@ Buget: 3,5 milioane euro

Adauga un comentariu