Sfaturi pentru casa si gradina

Nu se spala la 40 grade! Iata de ce nu. Pericolul e mare

Publicat: 09 oct. 2019

Nu se spala la 40 grade! Sa-ti pui hainele la spalat nu e deloc complicat, insa multi oameni fac greseala de a le pune la spalat la 40 de grade, lucru care e total gresit. Pericolul de a te imbolnavi este mare, atrag atentia specialistii.

Spalarea hainelor este o activitate pe care o faci pur si simplu, din necesitate, fara sa te fi invatat cineva ori fara sa fi studiat. Totusi, acest lucru este gresit, intrucat spalarea hainelor la temperaturi scazute este periculoasa. Risti sa te imbolnavesti. Atat tu, cat si membrii familiei tale.

Studiile recente au dovedit ca spalarea hainelor la temperaturi atat de mici nu elimina germenii. Astfel, daca speli hainele la 40 de grade Celsius, poti doar sa scoti petele de pe haine, dar nu sa le si cureti cu adevarat.

Nu se spala la 40 grade

Hainele care incap in cuva unei masini pot contine pana la 100 de milioane de bacterii. Astfel, hainele pot fi contaminate atat cu bacterii care sunt inofensive, cat si cu unele foarte daunatoare organismului nostru.

De asemenea, trebuie sa alegi cu atentie si detergentul pe care il folosesti. Pe piata, rxista detergenti non-biologici, care contin agenti de inalbire, care curata si dezinfecteaza si detergenti biologici. Acestia se bazeaza pe enzime care elimina particulele de mizerie. Producatorii de astfel de detergenti spun ca aceste produse sunt eficiente si la temperaturi scazute si protejeaza materialele textile.

Daca totusi alegi sa speli hainele la temperaturi mai scazute de 40 grade Celsius, foloseste si dezinfectanti, cu atat mai mult daca este vorba de hainele copiilor.loading...

Adauga un comentariu