Economic Local

Nu uitati! 15 mai este termenul limita de depunere a cererilor la APIA

Publicat: 04 mai 2018
1

@ Fermierii din judet care vor sa obtina subventiile de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) trebuie sa se grabeasca sa depuna cererile pana la jumatatea acestei luni

Iesenii care vor sa depuna actele o pot face la Centrul Judetean APIA sau la Centrele Locale de care apartin. In momentul in care se duc sa depuna cererile unice, agricultorii pot afla conditiile de acordare a platilor directe pentru sectorul vegetal si cel zootehnic, a ajutoarelor nationale tranzitorii si a platilor pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala.

Inspectorii APIA ii vor ajuta sa completeze corect cererea unica de plata in anul 2018 si cum sa identifice corect terenul agricol in IPA online. De asemenea, agricultorilor li se vor comunica noile masuri derulate de APIA, respectiv sprijin pentru crearea de suprafete impadurite, plati pentru silvomediu si clima.

Citeste si : Atentie, fermieri! S-a schimbat locul unde se depun cererile pentru subventii

Documentele necesare la depunerea cererii unice de plata, normele de ecoconditionalitate. Recomandarea specialistilor APIA pentru fermierii din judet, dar si din tara este ca, inainte de a veni la Centrul APIA, acestia sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza la Primaria unde il are inregistrat.

Daca fermierii au animale in gospodarii trebuie sa se asigure ca datele aferente acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE), respectiv medicul veterinar concesionar, propriile evidente, daca fermierul este utilizator SNIIA (Sistemul National de Inregistrare si Identificare a Animalelor).

Inainte de a semna, fermierii ar trebui sa verifice toate datele din cererea depusa. Pana pe data de 3 mai au depus cererile unice 17.585 de fermieri din Iasi. In total, sunt asteptati sa depuna cereri 24.019 de fermieri.

Adauga un comentariu