Boli si tratamente

Nu va udați masca pentru a vă răcori! Este o idee proastă!

Publicat: 11 aug. 2020
femeie cu masca
Nu va udați masca pentru a vă răcori

Nu va udați masca pentru a vă răcori! Atentie ! O mască umedă este ineficientă. Prin urmare, nu se pune problema să o udați masca de protecție împotriva coronavirusului, chiar și atunci când este foarte cald.

Eficacitatea măștii împotriva coronavirusului Sars-Cov-2 depinde de electricitatea statică a fibrelor țesăturii care oprește picăturile. Cu toate acestea, dacă masca este umedă, această electricitate statică dispare și picăturile trec mai ușor. Rezultat: avem o mască inutilă și incomodă pe față.

Asadar, nu trebuie să vă umeziți niciodată masca, ​​chiar dacă poate oferi o senzație de reîmprospătare. Dacă masca este umedă, trebuie schimbată deoarece eficiența sa nu mai este garantată.

Nu va udați masca pentru a vă răcori!

Așadar, nu se pune problema să vă puneți masca sub apă rece, să o pulverizați cu apa sau să o introduceți în congelator pentru a o răci.

Pentru a face față valului de căldură fără a elimina gesturile de barieră (inclusiv purtarea unei măști), se recomandă să vă udați regulat fruntea și gâtul, și sa respirați pe nas pentru a evita generarea căldurii sub mască.

În plus, se recomandă purtarea unei măști de culoare deschisă (care absoarbe mai puțină căldură) și să se opteze pentru materiale ușoare (cum ar fi bumbacul și poliesterul).

Adauga un comentariu