Magazin

Nu vrea sau Nu poate Sorin Oprescu?

Publicat: 24 apr. 2012
1

Nici macar nu imi mai aduc aminte care a fost primul termen de inaugurare a pasajului Pipera din Bucuresti. Undeva in toamna anului trecut, insa nimeni nu si-a pus speranta ca el va fi respectat.

In decembrie ni se spunea ca e chestiune de zile. Mai erau necesare doar cateva teste. Apoi Sorin Oprescu a promis ca il va deschide in ianuarie. S-a amanat. Ultimul termen avansat a fost Pastele. A trecut si marea sarbatoare, ne indreptam spre 1 Mai si pasajul sta inchis. Finalizat si spectaculos, dar inchis, cu inaugurara amanata de cinci ori. Iar sub el e iadul pe pamant.

Zilnic mii de soferi isi blestema zilele si, ceva imi spune, si pe ale primarului, pierzand intre 80 si 120 de minute pentru a parcurge cativa kilometri de drum pe soseaua Barbu Vacarescu. Situatia este si mai grava de cand a fost inchisa complet o bretea laterala pe care oamenii mergeau spre soseaua Petricani si spre serviciul de inmatriculari al Politiei. Nefericitii cu treaba acolo sunt nevoiti sa ocoleasca pana la urmatoarea intersectie care este complet blocata intreaga zi.

Masinile stau inghesuite pe trei siruri, bara la bara, inclusiv pe linia de tramvai. Se inainteaza cu viteza melcului, se claxoneaza, se injura, fiecare o ia pe unde poate, unii pe contrasens. Politia incearca sa faca putina ordine, dar este complet depasita de situatie.

Si deasupra intregii nebunii se intinde finalizat, frumos, gradios si complet gol pasajul salvator, pe care se mai plimba in cate o inspectie primarul general.

Cat inca se lucra la pasaj, era o doza de resemnare: lasa ca va fi el gata intr-o zi! Dar e gata, iar asta face frustrarea de nesuportat. Sorin Oprescu invoca tot felul de motive pentru a nu-l deschide. Mai nou de vina ar fi Enel. Si totusi ne amintim ca atunci cand a avut interesul sa o faca, a deschis pasajul Basarab chiar inainte de a avea toate avizele tehnice, invocand faptul ca nu isi mai poate joc de nervii oamenilor.

Ba poate foarte bine! Dincolo de toate explicatiile tehnice, primarul general procedeaza ca un politician cinic in prag de campanie. Pana la declasnarea acesteia mai e putin, 10 mai e dupa colt. Iar Sorin Oprescu are nevoie atunci de o inaugurare de proportii. Cu cat e mai aproape de scrutin, cu atat mai bine, pentru ca oamenii au memorie scurta. Aceeasi memorie scurta care ii va face ca dupa inaugurare sa uite chinurile inutile de acum.

Vom circula pe pasajul Pipera doar atunci cand interesul electoral al primarului general va da lumina verde. Nici o secunda mai repede. Si stand acolo, sub arcul de sosea izbavitor, prins intr-o imensa coada, tarandu-te in ritm de melc, fara sa o poti lua la stanga sau drepta, nu poti evita un sentiment de profunda umilire. Nu poti sa nu te simti o furnica de care un om politic, demnitar ales, isi bate joc cu cinism fara margini. Sorin Oprescu nu este desigur primul care procedeaza astfel. Si nu va fi nici ultimul cat timp memoria noastra va ramane la fel de scurta.

Sursa: ziare.com

Comentarii
  • Of of mai mai . Alt articol la comanda Doamne „fusta scurta minte putina Udrea”

    Sorin Oprescu este singurul primar de dupa Revolutie care a reprezentat cu adevarat interesele bucurestenilor. Sub mandatul sau, Bucurestiul a inceput sa se modernizeze si sa se dezvolte. Prin atacurile pe care le lanseaza si prin piedicile constante pe care le-a pus in Consiliul General, PDL actioneaza de fapt impotriva interesului bucurestenilor.

Adauga un comentariu