Stiri si curiozitati

Nuanțator gri: Cum alegi produsul care nu-ți va distruge părul

Publicat: 17 nov. 2021
femeie cu parul gri
O nuanță de gri curată este dificil de obținut femeilor brunete

Tot mai multe femei optează pentru vopsirea părului în gri. Culoare se poate obține și prin aplicarea unui nuanțator gri. Această soluție este o alternativă a vopsirii clasice, având un farmec aparte care atrage în egală măsură atât persoanele tinere, cât și pe cele mai în vârstă.

Griul este o culoare pretențioasă astfel că înainte de a decide vopsirea părului în această nuanță este bine să te informezi minuțios. O nuanță de gri curată este dificil de obținut de către femeile brunete. O astfel de culoare poate fi dobândită mai ușor pe bază deschisă, dar în cazul părului brunet este un proces mai dificil.

Avantajul șamponului nuanțator este că se șterge după câteva spălări al părului

Atenție la nuanțatorul de păr gri: Nu este potrivit pentru toate nuanțele de piele!

Tot mai multe femei își doresc culoarea de gri pentru look-ul său, însă nu toate o și pot purta. Griul este o nuanță rece potrivită pentru un ten măsliniu. Dacă ai tenul de porțelan, palid sau gălbui, riști ca această culoare să te facă ștearsă. Dacă totuși îți dorești să testezi griul, poți folosi șamponul nuanțator de păr gri care îți asigură efectul în doar 10 minute.

Avantajul șamponului nuanțator este că se șterge după câteva spălări al părului. Astfel, vei reuși să observi cum arată culoarea gri pe un ten rece cu pigmentare roz.

În cazul pielii care are o culoare caldă, nuanța de gri este foarte potrivită chiar indicată de către specialiști. Aceștia spun că griul poate echilibra plăcut look-ul și chipul persoanei.

femeie cu parul gri
Pentru a obține o culoare gri frumoasă este necesar să-ți decolorezi părul

Vopsea nuanțator gri: Nuanța poate fi obținută doar prin decolorare

Pentru a obține o culoare gri frumoasă este necesar să-ți decolorezi părul. Substanțele folosite pentru a decolora părul de la nuanța sa naturală până la blondul deschis, aproape alb, pe care se aplică vopseaua nuanțator gri, poate acționa destul de agresiv asupra firului de păr și a scalpului.

Din moment ce aplici un decolorant apare o ușoară senzație de înțepare, arsură sau iritare la nivelul pielii. Pentru a evit o eventuală alergie la decolorant, acesta trebuie testat pe pielea ta înainte de a fi aplicat. Chiar dacă te vopsești la salon sau acasă este important să nu omiți acest pas.

Dacă te-ai decis să-ți decolorezi părul trebuie să fii gată să urmezi un tratament. Procesul de obținere a nuanței de gri poate afecta părul mai mult decât o vopsire obișnuită. După ce ai obținut culoarea dorită este recomandat să întreții sănătatea părului folosind o mască nutritivă și un balsam potrivit tipului tău de păr.

De cele mai multe ori, în prima săptămână după vopsire, părul este puțin mai uscat și mai dificil de aranjat decât înainte. Nu este un motiv de îngrijorare, acesta își va recăpăta textura și volumul după câteva spălări.

femeie cu parul gri
În prima săptămână după vopsire, părul este puțin mai uscat și mai dificil de aranjat

Care este diferența dintre un șampon nuanțator șaten și unul gri?

Un șampon nuanțator șaten revigorează și luminează culoarea părului în tonuri închise. De cele mai multe, acest tip de șampon se diferențiază de cel gri prin formula sa îmbogățită cu vitamine care contribuie la creșterea părului.

O altă diferențiere dintre un șampon nuanțator șaten și cel gri este faptul că primul are acțiune antioxidantă care ajută la prevenirea decolorării și păstrarea culorii naturale a părului pentru mai mult timp. Cel gri menține culoarea obținută după decolorare și păstrează nuanța de gri.

Este important ca un nuanțator să nu conțină ingrediente toxice. Din moment ce acestea sunt existente în compoziția produsului, nuanțatorul doar îți va deteriora părul. Amoniacul și oxidantul sunt două substanțe foarte nocive pentru părul tău. Specialiștii recomandă să te ferești cât poți de mult de aceștia.

Din moment ce vei folosi un nuanțator ce conține oxidant sau amoniac, părul va se va deteriora, fiind tern, uscat și distrus. Pentru a reuși să-ți alegi nuanțatorul potrivit este nevoie să citești cu atenție descrierea produsului.

femeie cu parul gri
Un ingredient care trebuie căutat în compoziția unui nuanțator gri este aloe vera

Nuanțator gri: Cum alegi produsul perfect

Nuanțatorul gri este perfect atunci când vrei să-ți colorezi temporar părul. Chiar dacă nu este o vopsea, acesta trebuie ales cu mare grijă. Este important să găsești nuanțatorul care are capacitatea de a crea un număr nesfârșit de nuanțe și reflexii.

Un ingredient care trebuie căutat în compoziția unui nuanțator gri este aloe-vera, aceasta are un efect hidratant care îngrijește părul. De asemenea, un nuanțator dacă este ales corect te poate ajuta să vindeci părul distrus în urma unor experimente anterioare.

Uleiul de avocado, acizii grași, extractul de urzică sunt alte ingrediente care previn apariția mătreței și hrănesc părul în profunzime. Poți ține cont și de brandul nuanțatorului gri, uneori un produs „no name“ îți poate afecta părul.

Adauga un comentariu