Magazin

Nucile si soia previn bolile cardiovasculare

Publicat: 19 nov. 2013

Consumul de acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3 de origine vegetala, care se gaseste in nuci, soia si in uleiurile de in si de rapita, poate preveni aparitia bolilor cardiovasculare in cazul in care consumul lor este asociat cu un stil de viata sanatos, scrie portalul de stiri spaniol ABC citand un studiu prezentat la al XX-lea Congres international de nutritie, care se desfasoara zilele acestea in localitatea Granada din Spania.

Potrivit studiului, realizat la Universitatea din Pennsylvania, nucile contin o mare cantitate din acest acid, care mai poate fi gasit si in migdale si alune, fiind recomandat un consum zilnic de cel putin 30 de grame.

Acidul alfa-linoleic este un nutrient important si pentru a evita carenta acestuia in organism se recomanda ca intre 0,6% si 2% din caloriile consumate zilnic sa provina din acizii grasi omega 3. Potrivit investigatiei, si acizii grasi omega 3 EPA si DHA (acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic), care se gasesc in unele specii de peste, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare.

Potrivit cercetatoarei americane Kris-Etherton, care a condus studiul, uleiul de masline, prezent masiv in alimentatia mediteraneana, este foarte sanatos, dar nu este o sursa importanta de acid alfa-linoleic.loading...

Adauga un comentariu