Actualitate

Numai in Romania se poate intampla asa ceva! Iata cine ii face plangeri penale lui Tudorel Toader! Protejatul Monicai Macovei, unealta Sistemului impotriva ministrului?

Publicat: 13 iul. 2018
1

O stire "bomba" tine de cateva ore prima pagina a ziarelor din Romania. Un dosar penal pentru abuz in serviciu pe numele ministrului Justitiei, Tudorel Toader, este pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in cauza fiind declansata urmarirea penala in rem, anunta Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

"Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor informeaza ca un dosar penal referitor la abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala pe numele ministrului Tudorel Toader se afla deja in lucru la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiie, fiind declansata urmarirea penala in rem", se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Dar haideti sa vedem cine este in fruntea acestui Sindicat! Presedintele Sindicatului este Sorin Ion Dumitrascu, un lider destul de controversat, care a avut destule probleme cu institutiile statului in ultimii ani. Mai grav este faptul ca Sorin Dumitrascu a fost si poate ca mai este, pupilul Monicai Macovei, fiind imputernicit, in baza ordinului dat de ministrul Justitiei Monica Macovei, din 8 martie 2006, sa exercite temporar atributiile functiei de director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor. El a cumulat doua calitati incompatibile, cea de manager public si cea de director general adjunct la ANP. In 2007,Directia Audit Public Intern a desfasurat o misiune de audit asupra activitatii de resurse umane din cadrul ANP in urma careia a constatat unele nereguli referitoare la modul in care s-au realizat detasarea si apoi transferul unor manageri publici din Ministerul Justitiei pe functii de conducere in aceasta institutie. Comisia de audit a constatat ca Sorin Ion Dumitrascu a ocupat functia de director general adjunct si manager public in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. 

Atunci, cum poate sa dea lectii Sorin Dumitrascu despre lege si moralitate? Mai mult decat atat, situatia din penitenciare treneaza de ani de zile si totusi dintre toti ministrii care s-au perindat la justitie, doar lui Tudorel Toader i s-a facut plangere penala, desi in mandatul sau de lider de sindicat, Dumitrascu a prins mai mult de 10 ministri ai Justitiei? Acestea fiind faptele devine evident pentru toata lumea ca ministrul Tudorel Toader a deranjat "Sistemul" pentru ca a indraznit sa faca o analiza pertinenta Laurei Codruta Kovesi, analiza care avea sa duca la revocarea acesteia din functia de sefa la Directia Nationala Anticorup]ie. Si pentru ca ministrul Toader a indraznit sa o supere pe Kovesi s-a trezit imediat cu o plangere penala pe numele lui. Si atunci, nu e evident pentru toata lumea ca Sorin Dumitrascu, protejatul Monicai Macovei este o unealta a Sistemului impotriva ministrului?
 
Comentarii
  • Asa e! Traiasca PSD si toate presa aservita PCR ului…scuze PSD. Bzi…calme stim de mult ce curva penala si aservita PSD ului esti. 😉

  • Dar cum se poate ? Tudorel Toader este un simbol al orasului Iasi, un simbol de slugarnicie față de conducatorii din Bucuresti, de asta nu avem autostrada, centura de ocolire, aer curat sau spitale moderne, pentru ca cei de la conducere nu au viziune, nu se gandesc la orasul Iasi ci doar la cum sa-l facă fericit pe șefu de la conducere.

Adauga un comentariu