News Flash:

Numar limitat de profesori consultanti

14 Septembrie 2009
1477 Vizualizari | 2 Comentarii
Vasile Astarastoae
• Pensionabilii de la UMF trebuie sa aleaga intre pensie si profesor consultant • Numarul locurilor pentru profesor consultant este limitat, 17 la Facultatea de Medicina Generala, 3 la Facultatea de Farmacie si 4 locuri la Facultatea de Medicina Dentara • Profesorii consultanti vor fi numiti de consiliile profesorale din fiecare facultate si apoi validati de catre Senat •Acolo unde vor fi mai multe cereri, membrii Senatului vor decide prin vot profesorii consultanti Maine, profesorii pensionabili de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa care nu au mai primit prelungire in activitate pentru anul universitar 2009-2010 trebuie sa se hotarasca daca vor sa fie profesori consultanti sau sa depuna cerere de pensionare. Este vorba de un numar de 28 de cadre didactice care au implinit varsta de 65 ani sau au avut prelungire in activitate in anul universitar 2008-2009. Numarul locurilor de profesori consultanti sunt limitate. Astfel, Facultatea de Medicina Generala are 17 locuri de profesori consultanti, Facultatea de Farmacie trei, iar Facultatea de Medicina Dentara 4 locuri. La facultatea unde vor fi depuse mai multe cereri de profesor consultant fata de numarul alocat, membrii Senatului vor decide prin vot profesorii care vor ocupa aceste locuri. Cadrele didactice care doresc sa fie profesori consultanti in anul universitar viitor vor fi numite de consiliul profesor al fiecarei facultati, urmand ca decizia finala sa apartina membrilor Senatului de la UMF. "Le-am trimis profesorilor pensionabili o scrisoare prin care i-am rugat sa se hotarasca pana pe 15 septembrie daca vor sa se pensioneze sau sa ramana profesor consultant. Precizez ca numarul locurilor pentru profesor consultant pe fiecare facultate sunt limitate. Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Medicina Generala, 17. Profesorii consultanti vor fi numiti de consiliile profesorale pe fiecare facultate si Senatul ii valideaza. Acolo unde vor fi mai multe cereri decat numarul alocat, Senatul ii va desemna pe profesorii consultanti prin vot", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie. Pana in prezent, nici unul dintre profesorii pensionabili nu au depus contestatie impotriva deciziei Senatului privind neacordarea prelungirii in activitate. Dupa data de 1 octombrie, vor fi schimbati si sefii de clinici din spitale care sunt cadre didactice pensionabile. Conducerea fiecarui spital va trimite o adresa catre Universitatea de Medicina in care vor specifica clinicile conduse de cadre didactice pensionabile. Noii sefi de clinica vor fi numiti de catre Senat. "Dupa 1 octombrie, cand incepe noul an universitar, spitalele ne vor trimite adrese cu numele cadrelor didactice pensionabile care sunt sefi de clinica. Senatul va numi alti sefi de clinica in locul celor care au implinit varsta de pensionare", a spus prof. dr. Vasile Astarastoae.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Legea lui Arhimediocru  | #80556
Conform legii care spune ca orice corp e impins samd, cacatii pensionari de la UMF vor pluti si de data asta, in functie de densitatea redusa a coloanei lor vertebrale. Pariu ca Stanciu, Zbranca si altii se vor ingramadi pe locurile limitate, ca sa mai bantuie cu consultanta lor inca putin institutia pe care au daramat-o?
agent UMF  | #80557
interesanta ipoteza; noi, muritorii de rand ce ar trebui sa intelegem: ca densitatea lichidului in care sunt scufundati este foarte mare sau ca dansii au un talent unic, ascuns de ochii lumii, de a pluti peste ceilalti ?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013618 (s)