Local

Numar record de incendii! Pompierii au muncit non-stop

Publicat: 11 aug. 2014
1

Pompierii au muncit pe branci in weekend, cand s-au inregistrat un numar record de interventii pentru stingerea incendiilor izbucnite. Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au stins 12 incendii, la depozite, magazii, apartamente, masini si chiar la groapa de gunoi. Intr-unul dintre cazuri s-a stabilit ca flacarile au izbucnit din cauza caldurii.

Citeste si: Weekend de foc la Iasi. Terenuri virane mistuite de incendii

„Detasamentul 2 de Pompieri Iasi a intervenit în satul Golaesti, comuna Golaesti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje proprietatea lui Ion V. Au ars aproximativ 4 tone plante furajere. Cauza probabila a incendiului a fost caldura (radiatia) solara acumulata, concentrata ori reflectata”, a precizat lt. Elena Covalschi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). Din cele 12 incendii, doua au fost provocate. „Statia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Madârjesti, comuna Baltati, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa, proprietatea lui Ovidiu P.

Citeste si: Ieseanca la un pas sa ramana pe drumuri din cauza unei tigari

Au ars aproximativ 2 m2 lambriu PVC si aproximativ 1 ml scândura. Cauza probabila a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. De asemenea, punctul de lucru Harlau a intervenit în localitatea Deleni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje proprietatea lui Neculai P. Au ars aproximativ doua tone plante furajere si 5 ml gard din lemn. Cauza probabila a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a mai spus purtatorul de cuvant al ISU. In aceste cazuri, ancheta a fost preluata de politie.

Adauga un comentariu