Eveniment-Social

Numar record de locuri la doctorat in cadrul Universitatii Cuza

Publicat: 07 sept. 2012
1

Veste buna pentru absolventii de studii masterale de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC). Astfel, institutia a aprobat un numar de 235 locuri la buget si 75 la taxa in cadrul a 11 Scoli Doctorale. Defalcat, acestea sunt distribuite dupa cum urmeaza: Matematica, opt locuri la buget si unul cu taxa, Fizica, 15 taxa si doua buget, Informatica, 12 bugetate si patru cu taxa, la Scoala Doctorala de Chimie si Stiinte ale Vietii si Pamantului, la domeniile Geografie, Geologie si Stiinta mediului sunt scoase la concurs 27 de locuri bugetate si sase cu taxa in timp ce la Chimie sunt noua la buget si doua la taxa iar la Biologie fiind 12 bugetate si trei cu taxa. Pe de alta parte, Facultatea de Litere scoate la concurs 27 locuri la buget si opt la taxa in timp ce Istoria are 23 bugetate si tot opt cu taxa, Teologie Ortodoxa cu noua bugetate si sapte la taxa iar Dreptul avand doar trei la buget si alte trei la taxa. La Filosofie si Stiinte Social Politice, in cadrul a patru specializari respectiv Filosofie, Sociologie, Stiinte politice si Stiinte ale comunicarii sunt 24 locuri la buget si doua la taxa, la Psihologie si Stiinte ale Educatiei sunt 11 bugetate si cinci cu taxa iar la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), la domeniile Economie, Finante, Contabilitate, Cibernetica si statistica, Informatica economica, Economie si afaceri internationale, Management respectiv Marketing sunt disponibile 55 locuri la buget si 24 la taxa. Calendarul admiterii este urmatorul: 10 si 13 septembrie 2012 se deruleaza inscrierea, intre 17 si 19 septembrie avand loc selectia candidatilor iar afisarea rezultatelor fiind programata pe 20 septembrie. In functie de specializare, taxa de inscriere variaza intre 50 si 300 lei iar cea de studii, pe an,  intre 2.000 si 4.000 lei. 

Comentarii
  • Mai bine stati acasa. Fara doctorat va va fi mai usor sa va gasiti un loc de munca. Daca mai punem ca bursele vin cu intarziere, chiar nu se merita.

    • Nu dezinformati, nu este vorba de niciun numar record de locuri scoase la doctorat! Anul trecut, in sesiunea din septembrie,universitaea a scos la concurs un numar de 3*5 locuri,asta insemnand cu ** de locuri mai mult decat in acest an. Asadar, sunt mai putine locuri alocate sesiunii de anul acesta, ca sa nu mai vorbim de acest „record” pe care dumnevoastra il invocati.

Adauga un comentariu