Local

Numărul angajaților ApaVital Iași confirmați pozitiv cu COVID-19 se schimbă de la o săptămână la alta. Mai sunt 19 angajați infectați cu noul virus

Publicat: 08 oct. 2020
Mai mulți angajați ApaVital aflați în izolare la domiciliu au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 în ultima perioadă
ApaVital Iași a avut peste 30 de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19 de la începutul pandemiei

La ApaVital Iași, cazurile noi de infectări cu SARS-CoV-2 au o dinamică diferită de la o săptămână la alta. La realizarea testărilor recente s-a descoperit un singur caz pozitiv, după ce în urmă cu aproximativ șapte zile au fost depistați un număr de 12 angajați pozitivi. De mai bine de trei luni, operatorul de apă-canalizare se confruntă cu un focar de infecție cu noul COVID-19

ApaVital Iași a înregistrat un singur caz confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2 în ultimele șapte zile. Astfel, la operatorul de apă-canalizare mai sunt în prezent un număr de 19 angajați infectați cu noul virus. Totodată, în rândul personalului aflat în izolare la domiciliu s-au depistat 17 cazuri pozitive. Deși la nivelul ApaVital au fost luate măsuri pentru a opri răspândirea virusului, 31 de angajați ai ApaVital au fost confirmați pozitiv până în momentul de față.

„Pe toată perioada, ApaVital a luat măsurile pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV-2. În momentul actual, din cele 30 de persoane aflate în izolare la domiciliu, un număr de 17 angajați au fost confirmați pozitiv, aceștia fiind în evidența DSP. Față de ultima săptămână a mai apărut un singur caz confirmat pozitiv. Nu dispunem de informații despre starea de sănătate a angajaților, respectiv cazurile grave sau ușoare. Pe toată durata bolii, confirmații pozitivi se află, medical, în evidența Direcției de Sănătate Publică. De la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmați pozitiv 31 de angajați, astăzi mai fiind 19”, a declarat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital Iași.

Un focar de SARS-CoV-2 a fost înregistrat în urmă cu câteva zile

De altfel, acum o săptămână, bilanțul cazurilor de COVID-19 în cadrul ApaVital Iași era de 12 persoane, când s-a depistat un focar de șapte cazuri într-o singură secție și alte cinci care nu aveau legătură între ele. Familia și persoanele cu care cazurile confirmate au fost în contact intră în izolare, existând în totalul de cazuri pozitive raportate de ApaVital și angajați reconfirmați cu SARS-CoV-2.

„S-au luat măsuri administrative astfel încât să fie afectată cât mai puțin activitatea productivă. Se procedează conform normelor legale referitoare la pandemie. Se dezinfectează locurile de muncă și instrumentele de lucru, iar activitatea personalului afectat se redistribuie”, a adăugat Răzvan Manolache.

Personalul ApaVital are acces la servicii de testare PCR

Până la începutul lunii iulie a fost testat tot personalul companiei ApaVital Iași, iar ulterior au fost realizate și unele retestări în cazul în care angajații prezentau simptomele infectării cu COVID-19 sau dacă au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv. ApaVital a comandat în total 1.500 de teste pentru cei 1.346 de angajați și pentru eventualele retestări ale celor care prezentau simptome de îmbolnăvire de la începutul pandemiei. Pe de altă parte, în perioada ultimelor trei luni s-au înregistrat peste 80 de persoane care lucrează pentru operatorul de apă-canalizare care au fost internate ori au intrat în autoizolare la domiciliu.

„Nu este necesară achiziția de noi teste întrucât avem deja creat cadrul necesar unui acces operativ la serviciile de testare, în situația existenței unor necesități de această natură”, au mai precizat reprezentanții companiei.

Comentarii
Adauga un comentariu