Local

Numarul de ajutoare sociale din judet, in continua scadere

Publicat: 19 apr. 2012
1

Iesenii care incaseaza de la statul roman ajutoare sociale raman, rand pe rand, fara aceste plati, in urma controalelor efectuate de Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS). Institutia din Iasi a demarat la inceputul lunii aprilie o campanie pentru verificarea legalitatii acordarii ajutoarelor sociale in toate administratiile locale din judet, acolo unde prin deciziile luate de primari, secretari si agenti sociali este stabilit dreptul la venit minim garantat, alocatie pentru sustinerea familiei si ajutoare pentru incalzirea locuintei.

Pana acum, AJPS a efectuat verificari la administratiile locale Focuri, Tiganasi, Bivolari, Scobinti, Probota, Trifesti, Letcani, Baltati si Dolhesti, iar in urma inspectiei au fost suspendate mai multe plati in comunele Focuri, Dolhesti, Bivolari, Tiganasi si Letcani. „Controlul realizat de AJPIS a fost obiectiv, dar masura luata nu este logica. Persoanele care nu au prezentat acte de proprietate, dar care platesc de ani de zile impozite nu mai primesc ajutoare pentru incalzirea locuintelor. Am discutat cu oamenii sa vedem cum se poate rezolva problema, dar foarte multi nu isi mai pot face acum actele de proprietate”, a declarat Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.
In cadrul aceleiasi campanii de control, AJPIS Iasi va verifica la domiciliu, prin sondaj, aproximativ 40 la suta dintre beneficiarii de ajutoare acolo unde primariile stabilesc dreptul de acordare. La nivelul judetului Iasi au fost platiti luna trecuta peste 15.600 de beneficiari de alocatie pentru sustinerea familiei, in timp ce 6.400 de ieseni au primit venit minim garantat si 21.270 ajutoare pentru incalzirea locuintelor.

Adauga un comentariu