Eveniment-Social

Numarul de locuri la admiterea de la Politehnica ar putea sa scada

Publicat: 31 ian. 2000

Numarul de locuri propuse de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi” pentru admiterea din 2000, ar putea sa se micsoreze. Conform unui ordin transmis de Ministerul Educatiei Nationale, cifra de scolarizare pentru anul universitar 2000-2001 se va aproba in functie de necesarul pietei, de cerintele economico-sociale de pe piata fortei de munca.

Pentru admiterea din aceasta vara, conducerea Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi a estimat scoaterea la concurs a 2.800 de locuri: pentru ingineri, 5 ani – 2710 locuri, pentru colegii, 3 ani – 915 locuri, 640 de locuri cu taxa pentru ambele forme de invatamant, pentru studii aprofundate, anul VI ( durata un an ) – 500 de locuri finantate de la buget si 70 cu taxa si 200 de locuri pentru masterat (durata un an si jumatate).

„Cred ca aceasta ordonanta a MEN cu privire la stabilirea cifrei de scolarizare in functie de cerintele pietei ar putea duce la micsorarea numarului de locuri pe care noi ne-am propus sa le scoatem la concurs in vara. Ramane insa de vazut ce decizie va lua conducerea MEN dupa discutiile cu Ministerul Industriei si Comertului”, a declarat profesor universitar Gheorghe Zet, cancelarul general al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi.loading...

Adauga un comentariu