Facebook

Numarul de utilizatori care acceseaza Facebook de pe mobil a crescut spectaculos

Publicat: 05 mai 2013
5
Potrivit ultimului raport prezentat chiar de CEO-ul Mark Zuckerberk, Facebook trece printr-o perioada de tranzitie, in care profilul tipic de utilizator tinde sa devina cel al unui posesor de smartphone sau tableta, care nu intra decat ocazional pe Facebook folosind PC-ul desktop sau laptopul.
In prezentarea tinuta, Zuckerberk a proclamat intrarea Facebook in sfera companiilor mobile, sustinand afirmatia cu o statistica impresionanta, potrivit careia reteaua de socializare a ajuns la finalul lunii martie sa numere 751 milioane utilizatori mobili, care-i acceseaza serviciile de pe smartphone sau tableta cel putin odata pe luna. Comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, ponderea celor care acceseaza serviciile Facebook folosind dispozitive mobile a crescut cu 54%.
Drept urmare, veniturile companiei rezultate din reclamele afisate pe dispozitive mobile au crescut considerabil, ajungand sa reprezinte 30% (sau aproximativ 375 milioane dolari) din veniturile totale realizate din publicitate. Spre comparatie, in raportul anterior dispozitivele mobile contau pentru doar 23% din veniturile realizate din publicitate.
Adauga un comentariu