National

Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 35

Publicat: 25 ian. 2019

Un barbat in varsta de 40 de ani din judetul Arges a murit din cauza gripei, astfel numarul deceselor inregistrate la nivel national ajungand la 35. Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DSP Arges, a fost confirmat primul deces din judet cauzat de gripa. Este vorba despre un barbat in varsta de 40 de ani din Maracineni, care prezenta comorbiditati si avea conditii medicale preexistente.

Barbatul nu fusese vaccinat impotriva gripei. In judetul Arges au fost confirmate, in total, de la debutul sezonului, 46 de cazuri de gripa.
Numarul deceselor inregistrate la nivel national a ajuns, astfel, la 35.

Sfaturi importante pentru toti iesenii! Cum poti sa te feresti de gripa si viroze

Pericol de epidemie
Ministerul Sanatatii este in stare de alerta, iar perspectivele nu sunt deloc imbucuratoare. ”Ne putem astepta la o crestere semnificativa a numarului de imbolnaviri in urmatoarele saptamani. Am cerut autoritatilor de sanatate publica locale sa monitorizeze evolutia situatiei epidemiologice la nivel judetean. Inspectoratele scolare vor recomanda triajele epidemiologice zilnice in colectivitati – scoli, gradinite, crese. DSP –urile vor fi informate zilnic asupra numarului de imbolnaviri depistate, pentru a realiza o evaluare locala si a stabili masurile necesare pentru limitarea raspandirii virusului gripal” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, remis Mediafax.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit