Politic

Numarul firmelor care isi suspend activitatea in scadere la Iasi

Publicat: 09 apr. 2014

În această săptămână senatorul social-democrat Florin Constantinescu a adresat în plenul Parlamentului două întrebări şi o interpelare pe teme de interes local şi naţional.

            Prima întrebare adresată Companiei Naţionale de Investiţii, se referă la reabilitarea Căminului Cultural din comuna Coarnele Caprei, judeţul Iaşi. Florin Constantinescu afirmă că sunt necesare lucrări de reabilitare şi modernizare la obiectivul menţionat, pentru buna desfăşurare a activităţilor culturale ale comunei. Astfel, senatorul păşcănean solicită analizarea posibilităţii finanţării acestui obiectiv cu suma de 340 mii lei. Cea de-a doua întrebare este adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se referă la înfiinţarea sistemului de canalizare ape uzate menajere din comuna Scobinţi, judeţul Iaşi.  Senatorul păşcănean afirmă că la Minister a fost depus studiul de fezabilitate pentru înfiinţarea sistemului de canalizare ape uzate menajere pentru localităţile Sticlăria şi Bădeni şi extindere în localităţile Feteşti şi Zăgăvia. Valoarea totală a proiectului este de 425,77 mii lei. Ministerul Dezvoltării Regionale şi  Administraţiei Publice are calitatea de ordonator principal de credite pentru Proiectul „Sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă a localităţilor”. În acest context, Florin Constantinescu solicită alocarea sumei necesare în vederea finalizării investiţiei

Referindu-se la sprijinirea firmelor care îşi suspendă activitatea, Florin Constantinescu a adresat şi o interpelare Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

„Conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, numărul total al firmelor care şi-au suspendat activitatea a scăzut în primele două luni ale acestui an cu peste 25% faţă de perioada similară din 2013, de la 4.860 firme la 3.606 firme.(…) În judeţul Iaşi, numărul de suspendări în primele două luni ale anului 2014 se ridică la 129, faţă de perioada 1 ianuarie 2013 – 28 februarie 2013, când numărul de suspendări a fost de 194. (…) Este îmbucurătoare vestea că numărul total al firmelor care şi-au suspendat activitatea a scăzut faţă de perioada similară din 2013. Totuşi, încă mai sunt judeţe în care numărul de firme care şi-au suspendat activitatea a crescut în primele două luni ale anului 2014”, a declarat senatorul Florin Constantinescu.

Senatorul păşcănean solicită informaţii referitoare la strategia Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism în ceea ce priveşte firmele care îşi suspendă activitatea. În acelaşi rând, solicită informaţii privind data la care va fi lansată Legea pentru IMM-uri, precum şi Strategia pentru IMM-uri Orizont 2020.loading...

Adauga un comentariu