Local

Numarul iesenilor care au murit in accidente rutiere, in jumatate fata de anul trecut

Publicat: 26 nov. 2014

@ Numarul victimelor din accidentele rutiere grave a scazut simtitor fata de anii precedenti, insa a crescut foarte mult numarul contraventiilor semnalate pe strazile din judetul Iasi

Potrivit statisticilor, daca in anii precedenti victimele ranite grav sau chiar mortal se puteau numara cu zecile, in 2014 numarul acestora a scazut la jumatate.

„În ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scaderea cu 50 la suta a numarului de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora si cu 11 procente a ranitilor grav. De asemenea, se înregistreaza o scadere a accidentelor rutiere grave cu 12 la suta. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum, neacordare prioritate pietoni si traversarea neregulamentara de catre pietoni”, precizeaza oficialii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

De la inceputul anului, in orasul Iasi s-au inregistrat peste 321 de accidente rutiere, dintre care 79 grave. Acestea s-au soldat cu decesul a 4 persoane, ranirea grava a altor 80, in timp ce 19 au fost ranite usor. In total, au fost constatate peste 560 de infractiuni rutiere, cu peste 50 mai multe incidente decat in aceeasi perioada a anului anterior.

Daca numarul accidentelor rutiere a scazut simtitor, numarul infractiunilor depistate in trafic a crescut foarte mult. Acest fapt se datoreaza in special intensificarii controalelor facute de politistii rutieri pe arterele principale din Iasi. În cadrul actiunilor rutiere desfasurate in judet, au fost aplicate 97.600 de sanctiuni contraventionale, fiind retinute în vederea suspendarii peste 5.000 permise de conducere si retrase 1.459 certificate de înmatriculare.

Conducerea Politiei Rutiere atrage atentia ca, pe langa neatentia la volan, o cauza concurenta a accidentelor este si consumul de alcool.

Citeste si: Acesti baieti de bani gata sunt smecherii care au ucis oameni nevinovati. Cu toate acestea, sunt liberi – FOTOloading...

Adauga un comentariu