International

Numarul mortilor a ajuns la 310 persoane in Sri Lanka! Autoritatile sunt in alerta

Publicat: 23 apr. 2019
1

Bilantul victimelor exploziilor din Sri Lanka a ajuns la 310 persoane, conform unui purtator de cuvant al politiei, scrie The Guardian, conform news.ro. De asemenea, ambasada SUA a informat ca a fost gasit un pachet suspect la gara Kolpetty din Colombo. Echipele de dezamorsare a bombelor se afla la fata locului. Ambasada avertizeaza lumea sa evite zona si sa ramana vigilenta. Unul dintre atacatorii care s-au sinucis in timpul atentatului era un suspect care fusese arestat acum cateva luni in conexiune cu un incident in Mawanella in care au fost avariate mai multe statui ale lui Buddha, a informat ministrul Autostrazilor Kabir Hashim luni noaptea.

„Unul dintre ofiterii mei de securitate a fost ranit in acest incident. Cativa suspecti au fost arestati si eliberati ulterior. S-a descoperit ca unul dintre a fost unul dintre atacatorii sinucigasi care au participat la atacurile de duminica. Incercam in acest moment sa aflam mai multe informatii”, a declarat Kabir Hashim.

Conform AFP, au fost arestate 40 de persoane pana in prezent in legatura cu atentatul.
In doar cateva ore, in duminica Pastelui, atentate cu bomba – coordonate – au semanat panica si moartea in hoteluri si biserici care oficiau slujbe, in mai multe locuri in Sri Lanka, care nu s-au mai confruntat un asemenea episod violent de la sfarsitul razboiului civil, in urma cu zece ani.

Guvernul a informat ca gruparea terorista locala National Throwheeth Jama’ath se afla in spatele atacului.
”Noi anchetam cu privire la un eventual ajutor strain si alte legaturi pe care le au ei, cum formeaza ei kamikaze, cum au fabricat aceste bombe”, a adaugat el. Gruparea NTJ a devenit cunoscuta anul trecut, in legatura cu acte de vandalism vizand statui budiste. Gruparea a fost vizata, in urma cu zece zile, de o alerta difuzata serviciilor de politie, potrivit careia aceasta pregatea atentate sinucigase vizand biserici apartinand minoritatii crestine si Ambasada Indiei la Colombo.

Adauga un comentariu