Local

Numărul vaccinărilor împotriva COVID-19 a scăzut! Sub o mie de persoane se imunizează pe zi în județul Iași! Dr. Florin Roșu: „Sperăm ca această situație să nu aibă repercusiuni peste două-trei săptămâni”

Publicat: 23 iun. 2021
O persoană care se imunizează și managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Florin Roșu
Dr. Florin Roșu vorbește depre situația vaccinării în județul Iași

Numărul vaccinărilor a scăzut drastic! Luni, 21 iunie 2021, în județul Iași, doar 890 de persoane au fost imunizate. Medicii ieșeni sunt îngrijorați că această situație poate avea urmări grave în următoarele două-trei săptămâni. Lista medicilor de familie din județul Iași care administrează serul Johnson & Johnson a fost actualizată, numărul acestora ajungând la 138

Medicii ieșeni sunt îngrijorați deoarece consecințele numărului tot mai scăzut de vaccinări din județul Iași se va resimți în următoarele două-trei săptămâni. Rata vaccinării în județul Iași a ajuns la sub 1.000 de persoane pe zi. Luni, 21 iunie 2021, au fost administrate 890 de doze. Din numărul total, 328 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 526 s-au prezentat la rapel.

„Ne bucură foarte mult că numărul cazurilor COVID-19 este atât de scăzut și am ajuns și la zero cazuri raportate, timp de două zile la rând. Acest număr scăzut este datorită perioadei în care a fost acel val mare de vaccinări, când foarte multă lume a hotărât să se imunizeze. Ne îngrijorează însă faptul că rata imunizării a ajuns la sub o mie de persoane pe zi. Sperăm ca această situație să nu aibă repercusiuni peste două-trei săptămâni și să nu ne trezim cu un val patru de infectări. Ieri era internat un singur pacient în secția mobilă ATI și alți opt în Spitalul de Boli Infecțioase. Noi îi îndemnăm și îi încurajăm pe toți să se imunizeze”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

Ieri au fost ocupate doar două locuri ATI în spitalele ieșene

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfașurată la nivelul județului Iași, și până ieri au fost efectuate 362.325 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 191.778 au fost vaccinate cu prima doză și 170.547 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 21 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.398 de cazuri de persoane infectate.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 20 de locuri, din care două la ATI. Cele două locuri se aflau ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și la Spitalul „Sf. Spiridon”. Două zile la rând, rata incidenței de infectare în județul Iași a fost de 0 la sută. Pe 19 și 20 iunie 2021 nu a fost raportat niciun caz pozitiv de COVID-19. Pe data de 16 iunie 2021 a fost o premieră la Iași, fiind raportate 0 cazuri pozitive COVID-19.

Lista medicilor de familie din județul Iași în cabinetele cărora se administrează serul Johnson & Johnson

Lista cabinetelor medicilor de familie din județul Iași unde se administrează serul Johnson & Johnson a fost actualizată ieri, 22 iunie 2021. Numărul acestora a ajuns la 138. De la debutul campaniei de vaccinare cu serul Johnson, pe raza județului Iași au fost efectuate 8.639 de vaccinări. Pe data de 21 iunie 2021 au fost administrate 73 de doze, iar în prezent, în județul Iași, pe lângă medicii de familie, există două centre fără programare unde cetățenii se pot imuniza cu același fel de vaccin. La Aeroportul Internațional Iași, punctul de vaccinare fără programare a fost deschis pe data de 3 iunie 2021, iar cel de-al doilea centru a fost inaugurat la Gara Iași vineri, 11 iunie 2021. Media persoanelor vaccinate în aceste centre este de 15-20 pe zi. Serul se administrează doar persoanelor peste 18 ani și nu necesită rapel.

Adauga un comentariu