Eveniment-Social

„Numele Pellea m-a obligat sa muncesc de doua ori mai mult”, declara actrita Oana Pellea

Publicat: 29 apr. 1999

•Prezenta la Iasi cu spectacolul „O noapte furtunoasa”, cunoscuta actrita Oana Pellea a acceptat cu placere, inaintea intrarii pe scena, sa ne raspunda la citeva intrebari. Reporterul a ramas placut impresionat de modestia acestei actrite din comportamentul careia nu razbatea nici un gram de vedetism.

– O intrebare de inceput: cariera dv. artistica a fost marcata de personalitatea tatalui?
– In primul rind, atita timp cit ai un dram de bun simt, iti dai seama ca trebuie sa muncesti dublu pentru numele pe care-l mostenesti. In al doilea rind, sigur ca a fost un handicap si in acelasi timp un ajutor, depinde cum il ei. Eu l-am luat ca un mare ajutor si mi-a facut o placere exceptionala de a avea un tata celebru. Munca a fost de doua ori mai mare, impunerea a fost poate de doua ori mai asezata, insa ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a obligat a construi o casa solida si nu una subreda.
– Ati debutat inca din studentie. Ce sentimente ati trait in momentul in care vi s-a oferit un rol intr-un spectacol de pe o scena bucuresteana?
– Eee… Primul spectacol in care am jucat a fost „Turnul de fildes” si eram studenta in anul I de facultate. Este unicul spectacol in care m-a vazut Amza jucind, caci mai traia. A fost o bucurie. Dupa spectacol am stat amindoi de vorba si m-a intrebat cum ma simt. I-am spus ca simt un gol enorm si el mi-a raspuns: „Ei, asta e!”
– Recent, un spectacol al Nationalului iesean a fost anulat din cauza ca studentii Universitatii de arte „G. Enescu” au refuzat sa joace pe motive pecuniare. Ce parere aveti?
– Lucrurile sint impartite. Sigur ca, fiind student, nu trebuie sa ajungi la aceasta situatie. Ca sa iti poti permite sa ceri o suma de bani, sau de a avea pretentia sa fii platit, trebuie sa demonstrezi ca ceea ce faci merita. Deci, la studenti, nu sint deloc de acord. Marii actori si vedetele trebuie sa fie platite pe masura talentului si daruirii lor.
– Sinteti o actrita tinara, iesenii va indragesc si in numele lor va intreb cind va vom revedea fie pe scena, fie intr-un film?
– Am venit cu mare emotie la Iasi pentru ca imi face placere sa joc aici. Nu pot sa va explic de ce, dar este un oras in care am o bucatica de suflet si gasesc un public minunat si cald. Nu stiu cind mai vin la Iasi. Proiecte am multe. Nu le anunt, pentru ca lucrurile trebuie sa decurga intr-un anumit ritm si nu depinde de mine.
Magda OLTEANUloading...

Adauga un comentariu