Bizar

Numerele care iti poarta noroc si numerele care iti aduc ghinion

Publicat: 28 mart. 2018

Multi oameni in lumea intreaga mai cred, inca, in puterile malefice ale numarului 13. Unii sunt speriati cand se apropie aceasta zi si nu s-ar muta in ruptul capului la etajul 13. Altii spun ca, din contra, 13 le-a purtat noroc in situatiile in care se asteptau cel mai putin. Mai nou, aflam ca si numarul 4 poate aduce necazuri. Cel putin asa cred asiaticii, desi, pentru europeni, este un numar ca oricare altul. In schimb, dublul lui, numarul 8, nu este doar simbolul infinitului, ci si al bunastarii si al armoniei conjugale, scrie unica.ro.

13 sau 31?
Coincidenta sau nu, naveta Apollo 13, lansata la ora 13 si 13 minute, a explodat in data de 13 aprilie 1970, dar echipajul s-a intors cu bine pe Pamant. 13 este simbolul clasic al ghinionului si una dintre cele mai cunoscute superstitii ale lumii. Poti pierde bani in zilele de 13, poti avea mici accidente sau poti primi vesti proaste. Dar inversul lui 13, adica 31, pare sa fie incarcat cu o forta negativa mai puternica. In zilele de 31 trebuie sa fii extrem de atent cu banii si este indicat sa nu faci nicio cheltuiala. Cum 3 este numarul relatiilor de dragoste, al comuniunii si al comunicarii, 31 poate destabiliza legaturile afective. Sfatuieste-ti partenerul sa nu iti ofere niciodata un buchet cu 31 de flori.

6 si 9, legate de noroc
Sunt multiplii lui 3, care este considerat, de obicei, simbolul treimii sfinte, si au o conotatie pozitiva puternica. Si in cultura europeana, si in cea asiatica, 6 si 9 sunt considerate cifre norocoase. 6 este numarul armoniei, al gratiei feminine si al compasiunii. Este numarul care le poarta noroc indeosebi copiilor si persoanelor bolnave. 9 este un numar plin de vitalitate, protejeaza proiectele pe termen lung, investitiile si jocurile de noroc. Incearca sa semnezi cele mai importante contracte pe data de 9 sau sa te casatoresti intr-o zi sau intr-un an care cuprinde acest numar.

Legendele lui 7
Numarul 7 este cel care aduce intotdeauna schimbari norocoase. Este numarul abundentei si al progresului si este perceput ca un intreg, ca o entitate completa, pornind de la faptul ca Dumnezeu a facut lumea in 7 zile. De altfel, in ebraica, numele lui 7 provine dintr-un cuvant care inseamna "plin, complet". Dumnezeu s-a odihnit in cea de a saptea zi, deoarece creatia sa atinsese perfectiunea. 7 este numarul cu cea mai mare incarcatura spirituala. Sunt 7 minuni ale lumii, 7 culori in curcubeu si 7 note muzicale. In tarot, cartea cu numarul 7 inseamna ordine, intelepciune, progres si perfectiune. In astrologie, odata la 7 ani, planetele provoaca schimbari importante in viata noastra, marcand trecerea spre o noua etapa, spre maturizare. Daca numele tau are 7 litere, se pare ca esti un om norocos. Ar fi bine sa porti si un breloc cu sapte insemne.

Numere si superstitii

  • 0 – preluat de la indieni, acest numar are o conotatie negativa, iar cartea de tarot care ii corespunde este Nebunul.
  • 1 – numarul puterii si al divinitatii, poate imbunatati o situatie dificila sau poate restabili echilibrul pierdut.
  • 2 – reprezinta perechea, dar si omul cu doua fete. Nu te increde niciodata in puterea lui.
  • 5 –  chinta roiala este simbolul norocului picat din cer.
  • 24 – sau miezul noptii, este numarul tenebrelor si al magiei, ca atare este asociat mai degraba cu ghinionul, decat cu norocul.
  • 36 – atrage ghinionul asupra celor care il folosesc prea des.  
  • 69 – simbolizeaza atractia contrariilor, yin si yang din cultura chineza, echilibrul dintre doua forte care nu pot fi considerate nici bune, nici rele.
  • 72 – este numarul Pamantului si al Intelepciunii. Este dublul lui 36, dar rastoarna ghinionul pe care il poarta acest numar si promite sa alunge necazurile si dusmanii.
  • 666 – identificat cu raul absolut, este un numar pe care crestinii il repudiaza, considerand ca este simbolul Anticristului.
  • 999 – contrar opiniilor generale, acest numar nu trebuie interpretat drept un 666 in oglinda. Conotatia lui este pozitiva si reprezinta justitia, dreptatea divina.  Totodata, 999 este legat si de originea universului.


loading...

Adauga un comentariu