Local

Numeroase firme se bat pentru modernizarea a doua drumuri judetene

Publicat: 07 sept. 2016
1

Consiliul Judetean Iasi a organizat în data de 6 septembrie licitatia pentru modernizarea a doua tronsoane de drum judetean.
Pentru primul tronson, din DJ 207A, limita fiind judetul Neamt – Stornesti – intersectie cu DJ 282E, având o lungime de 4 km, au fost depuse 9 oferte din partea firmelor: Asocierea Citadin 98 si Vega 93, SC Conest SA, Asocierea Daro Construct si Geprocon, SC Eky Sam SRL, SC Geiger Transilvania SRL, Asocierea Occidental si SC Danlin XXL SRL, SC Con Ted Company SRL, SC Enviro Construct SRL si SC Viarom Construct SRL. Valoarea estimata a contractului in cazul primului tronson de drum este de 6.518.714 lei.

De asemenea, pentru cel de-al doilea tronson din DJ 248B, Paun – Tomesti – DN 28, având o lungime de 2 km, au fost depuse 11 oferte: Asocierea Citadin 98 si Vega 93, SC Conest SA, Asocierea Daro Constrcut si SC Geprocon SRL, SC Eky Sam SRL, SC Geiger Transilvania SRL, Asocierea Petro Construct Grup si SC Wins Construct Project SRL, SC Con Ted Company SRL, SC Dan Lin XXl SRL, SC Enviro Construct SRL, SC Transmir SRL, SC Viarom Construct SRL. In acest caz, valoarea estimata a contractului este de 3.179.769 lei.

„Ofertele depuse vor intra în analiza tehnico-economica a Comisiei de Licitatii si daca ofertele vor îndeplini conditiile solicitate se va pronunta asupra câstigatorului. Valoarea totala estimata a celor doua contracte este de 9.698.483 lei”, au declarat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Reamintim faptul ca, politicienii ieseni se afla intr-un conflict aprins care a fost starnit de tema master planului de transport, proiect care priveste modernizarea tuturor drumurilor din judetul Iasi. Consilierii judeteni din partea PNL Si PMP au convocat o sedinta extraordinara de CJ in data de 5 septembrie, in care intentionau sa supuna spre votare un proiect de hotarare prin care se vrea ca toate hotararile incluse in master plan sa fie demarate simultan, si nu treptat, asa cum se intampla de cateva luni. De cealalta parte, consilierii din partea PSD au precizat faptul ca acest lucru nu este posibil, deoarece masterplanul de transport a fost batut in cuie inca de anul trecut, iar convocarea unei sedinte extraordinare este un joc politic al opozitiei.

Comentarii
Adauga un comentariu