Eveniment-Social

Numerosi pacienti ajung la urgente chiar de la pelerinaj

Publicat: 13 oct. 2012
1

Frigul, oboseala, alimentatia necorespunzatoare si bolile preexistente au slabit rezistenta celor care participa la Sarbatorile Iasiului. O statistica partiala facuta a prezentarilor la urgente din perioada hramului Sfintei Parascheva arata ca starile lipotimice, tetaniile manifeste,puseele hipertensive,accidentele ischemice tranzitorii sau episoadele de anxietate paroxistica au domina patologia perioadei.Gastritele, ulcere si enterocolitele,legate de tipul si modul de alimentatie sau de nerespectarea regulilor de igiena au fost rezolvate rapid prin terapia de urgenta iar pacientii s-au reintors la pelerinaj.Femeile din rural cu varste de peste 55 de ani au fost cele care au solicitat cel mai adesea ajutor medical. Cei ajunsi in scopuri mai putin ecumenice au avut patologie traumatica (plagi,luxatii,entorse) sau legata de excesele alimentare sau alcoolice.

Recomandarile noastre tin de asigurarea imbracamintii si alimentatiei adecvate pentru a nu ajunge la spital
:

1.Noaptea temperaturile se apropie de zero grade- asa ca este bine sa aveti haine groase care sa va asigure protectia termica si sa evitati imobilizarea prelungita;nu va invalziti consumand alcool;

2. Asigurati aportul caloric necesar -incercati sa mancati cu cel putin doua trei ore inainte de coada de la mitropolie intrucat timpii de asteptare pot creste iar hipoglicemiile si starile lipotimice pot constitui probleme redutabile in aglomeratie;

3. Este bine ca cei cu probleme de orfin psihologic sau psihiatric sa ajunga doar insotiti la aceste manifestari pentru a evita acutizarea afectiunilor de baza;

4.Nu va intrerupeti medicatia pentru afectiunile de fond( cardiace,metabolice) doar pentru participarea la pelerinaj pentru a nu agrava sau complica evolutia bolii;

5.In cazul aparitiei oricarei simptomatologii mergeti rapid la spital,eventual cu mijloacele proprii disponibile pentru a scurta timpul pana la prezentare.Aglomeratia, caile de acces dificile va pot crea probleme. Incercati sa luati legatura cu medicul de familie pentru afectiunile minore pentru a nu fi nevoiti sa stato zeci de ore prin salile de asteptare ale vreunui spital.

6. Sunati la 112 cand nu puteti incadra rapid un anumit tip de patologie ( cardiaca,digestiva etc) pentru ca in absenta unui spital regional de urgenta cu toate specialitatile necesare va puteti trezi cu un pelerinaj pe la mai multe spitale din Iasi.

Dr.Tudor Ciuhodaru

Comentarii
  • te astept sa mi-o tragi in direct incepand de pe * noiembrie daca ai ceva in instalatie.te caci tot timpul pe tine ca faci si dregi cand esti mic micut.

  • In intentia obsesiva a ziarului B.Z.I.de a resuscita acest cadavru traseist politic ati infiintat rubrica medicului de urgente care se doreste luarea in seama a lui Ciuhodaru !

    • Muriti de ofticapatologicilor,ca …o sa v-o traga Tudorica!E bun…si niciodata nimic nu ii scapa.Diana ti-ai omorat epuizand sexual…toti brancardietii,strigoaico???Acum vrei sa ii strici casnicia doctorului?La produs la babuini ca iti place pauola …neagra,fetito!

  • Putina atentie va rog cei de la Smurdul arab ! sa il sarutati drept in colon pe dr Cihodaru ! Va multumesc pt intelegere acei vacari si analbabeti de soldati surd !

  • dupa vocabular imi dau seama ca esti cu adevarat un soldat de la smurd pe care arabul v-a indoctrinat si va spalat mintile . reveniti-va pana nu o sa fie prea tarziu si o sa fiti trasi pe roata ca horia , closca si crisan . arabul o sa fuga din tara si atunci sa va vad cum va scoateti camesa de pe voi . o sa vina ssi timpul vostru soldatilor cu iapa aia de cimpo care v-a facut doctori . dr cihodaru a fost unul dintre doctorii care a avut curajul sa demaste jugul smurd pe care lucreaza doar soldati necalificati in defavoarea medicilor si asitentilor ! voi cei de la smurd stiti ca nu aveti pregatire medicala . o intrebare pt cei de la smurd , daca cineva din familia voastra are nevoie de ajutor medical , adica este vorba de o ima , un avc , un astm bronsic , un un tpsv nu trimiteti masina cu soldati ! de ce ? daca va dati asa mari si tot apareti numai voi la tv . arabul arafat are * dosare penale . o sa fie arestat daca nu o sa fuga din tara ! ce spuneti de asta voi acei paramedici de epa smurd adica doar soldati ce sunteti cu opt clase

  • Cimpoesu trebuie demisa ! este o epava si o scursura a medicinei din iasi ! ne face de rusine . cat despre viata ei personala cu amantii ei brrrrrrrrrrrr !!!
    DEMITETI-O pe cimpo!!

  • Dumnezeu are grija de moastele sfintilor. In Exodul *3:*9-22 Dumnezeu spune poporului sa ia moastele lui Iosif si sa le duca in tara promisa. La Iuda *:9 este infatisata lupta dintre Arhanghelul Mihail si diavol oentru moastele lui Moise.

Adauga un comentariu