Magazin

Nuntă în aer liber: 5 idei inedite

Publicat: 03 mai 2022

O nuntă în aer liber este o alegere ideală pentru perioada sezonului cald. Spațiul oferă un plus de libertate pentru organizarea meselor și a ringului de dans, însă și o atmosferă romantică, sub cerul clar plin de stele. Fiecare nuntă este diferită în felul ei, iar dacă îți dorești o petrecere memorabilă, iată câteva idei inedite pentru o nuntă în aer liber desprinsă din povești.

Pregătește locația

Atunci când vorbim despre o nuntă în aer liber, ne gândim la o nuntă organizată într-o grădină, pe plajă, într-o pădure, sau chiar pe o terasă.  De asemenea, poți lua în calcul alegerea unei zone pe malul lacului, lângă un ponton, sau închirierea unui spațiu într-o livadă sau într-o vie. Oricare dintre aceste variante de locații pot fi transformate într-un loc de poveste, cu ajutorul decorațiunilor potrivite. Însă, există întotdeauna riscul ca vremea să fie capricioasă în ziua nunții, tocmai de aceea ar fi ideal să-ți iei niște măsuri de precauție. Poți acoperi zona meselor cu o prelată transparentă, sau poți construi un cort special, care să permită aerului să pătrundă înauntru.

În ceea ce privește spațiul de dans, nu este necesar să îl acoperi cu o prelată, însă, îl poți delimita cu ajutorul unor felinare, care vor oferi un plus de eleganță. Poți opta chiar pentru felinare sau poți alege sticle pentru nuntă în care poți așeza lumânări, iar astfel vei crea o atmosferă mult mai intimă. Iar dacă îți dorești un spațiu cât mai bine luminat, poți opta pentru ghirlande luminoase, pe care le poți agăța în copaci.

De asemenea, va trebui să te asiguri că terenul este potrivit pentru amplasarea unor mese și că există posibilitatea de a avea acces la o sursă de electricitate.

Alege o tematică potrivită

O nuntă în aer liber trebuie să fie legată de natură, tocmai de aceea tematica ar trebui să fie aleasă în această direcție. Astfel, poți opta pentru o nuntă în stil rustic, sau pentru o nuntă în stil hollywoodian, unde eleganța să fie elementul principal. De asemenea, te poți inspira și povestea Marelui Gatsby și poți organiza o petrecere în stilul anilor ‘20.

Organizează activități pentru invitați

O nuntă organizată în aer liber îți oferă mai multă flexibilitate, mai ales în ceea ce privește alegerea activităților pentru invitați. Pe lângă ringul de dans, poți pregăti pentru invitați și un photobooth, cu tot felul de accesorii haioase. Cu siguranță invitații se vor distra pe cinste și vor rămâne și cu o amintire frumoasă. 

Poți organiza chiar și un foc de artificii la miezul nopții, sau înainte de servirea tortului. Un astfel de moment ar fi siguranță memorabil, mai ales în fotografii. De asemenea, poți pregăti și câteva lampioane pe care invitații să le aprindă, alături de câte o dorință frumoasă.

Asigură-le tot confortul invitaților

În timpul serii, temperaturile sunt întotdeauna mai scăzute, așa că poți opta pentru câteva tunuri de căldură, care să înconjoare spațiul destinat evenimentului. În luna mai și în septembrie, ar fi chiar necesar să amplasezi o astfel de sursă de căldură pe terasă sau lângă mese. Însă, înainte de a opta pentru o astfel de soluție, ar fi indicat să discuți cu un specialist, astfel încât să nu existe niciun pericol pentru invitați.

Decorează creativ

Dacă îți dorești să creezi o atmosferă de poveste vei avea nevoie de decorațiuni cât mai creative. Așa că poți aduce câteva lădițe de lemn, cărți și vaze cu flori, asortate cu întregul decor. De asemenea, beculețele, felinarele și lumânările vor completa perfect atmosfera și vor aduce un plus de romantism. Poți chiar să amplasezi un leagăn cu flori, pe care invitații îl pot folosi pentru fotografii memorabile.

Toate aceste detalii te pot ajuta să obții o atmosferă de poveste la nunta ta. Însă, înainte de a începe pregătirile, ar fi ideal să cunoști numărul maxim de invitați, astfel încât să te asiguri că spațiul amenajat va fi potrivit pentru petrecere.

FOTO: https://unsplash.com/photos/fJzmPe-a0eU
Adauga un comentariu